SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

BRAVO ZICO!

Posted by Detguaq Wednesday, April 14, 2010

It is rare to me to write in English because my focus is more to Malay readers especially in my hometown.  But when I look into a debut posting about pkr candidate for Hulu Selangor By Election, Zaid Ibrahim aka ZICO by my sister Kak Jee in her blog Mantra...in deep tots make my itchy hands to CnP her's for my visitors to share the info.

HULU SELANGOR : BEST CHOICE... PAS GIVES FULL SUPPORTA DRUNKEN FROGGY AND LOTTERY FREAK... WILL PAS AGREE TO THIS CHOICE?
LETS JUST WAIT AND SEE... HOW PAS WILL REACT THIS TIME
THIS IS HOW ANWAR WISHES TO HUMILIATE PAS.... THANK YOU!!!

Hmmm...simple yet solid!

Kepada pelawat, sedikit keterangan mengenai calon pujaan pkr yang kini menjadi pesaing Azmin dalam inner circle B A B I.

Dalam artikel ini bila di tanya oleh wartawan mengenai status duit loteri, samada halal atau sebaliknya, Zaid menjawab bahawa "Apa yang lebih penting ialah macamana untuk memanfaatkan duit(keuntungan) itu.  Kenapa perlu takut kepada PAS yang hanya ada 6 kerusi di Parlimen?"

Sahih kali ini jawapan PISs akan memihak kepada calon kesayang B A B I.....

4 Responses to BRAVO ZICO!

 1. Pakteh Says:
 2. Sesuatu yang boleh difikirkan ialah anwar buat U turn 180 darjah. Zaid hanya dicalonkan, bukan lagi hantar kertas pencalonan.
  Pakteh rasakan Anwar hanya test market dan akan ubah calon sprt Dr. halili bila tiba hari penamaan. Ini boleh berlaku kpd org yg terdesar sprt Anwar. lagipun Anwar akan dilihat sanggup mengikut kehendak rakyat dan rela mengenepikan pilihan sendiri jika zaid akhirnya tidak dicalonkan dan mungkin sedikit sebanyak mampu mempengaruhi mod pengundi.
  Namun jika akhirnya zaid juga yg terpilih, syabas Azmin n Bye2 Zaid.

   
 3. Anonymous Says:
 4. Pak Teh, Dalam situasi rugi-rugi yang ada dalam pkr, letak siapapun bagi saya bukanlah cerita muka hadapan kepada rakyat Hulu Selangor. Apa lebihnya Dr Halili yang juga ada pertalian dengan D Fuck Too pkr dengan ZICO kaki botol?

   
 5. BAPA BOREK MISTILAH ANAK BINTIK BINTIK...!!

   
 6. Detguaq Says:
 7. APBS,

  Sebenarnya BAPAK KOREK, anak RINTIH-RINTIH...Dalam pkr, kes Haruan Baham Anak adalah istilah politik yang paling sesuai untuk menggantikan "firaun-firaun kecil", kerana Pemangsa ialah BAPA Pemimipin de Facto dan anak-anak haruan ialah pemimpin-pemimpin kecil di bawah...

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO