SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

SERIGALA DAN ANGGUR ATAU KERENGGA DIPOHON JAMBU?

Posted by Detguaq Tuesday, October 20, 2009

Rata-rata blog-blog pembangkang hari ini memilih untuk menghuraikan pandangan lima dit depa berkenaan Kerjaan pragmatis Perak. Rupanya mereka masih lagi tidak faham dengan situasi sebenar. Peristiwa kejatuhan kerajaan boneka pembangkang di Perak rupa-rupanya masih tidak dapat ditelan oleh pihak pembangkang yang tidak seberapapun bilangan ahlinya diPerak.

Bukan BN yang memulakan langkah sumbang berkenaan, tetapi mereka yang memulakannya dengan dipimpin oleh B. Anvar B. I yang gemar memimpin dari belakang dan menggunakan pintu belakang. Namun kerana langkah mereka yang jahat itu telah Allah gagalkan lalu tersungkur sehingga tidak dapat bangun lagi, maka UMNO dan BN yang disokong oleh ADUN Bebass telah diberi kepercayaan untuk menerajui rakyat Perak dan dengan itu segala perancangan yang membawa kemajuan kepada Perak dapat diteruskan.

Bak burung tiong yang gatal lidah kerana baru diasah dengan batu berlian oleh tuannya, maka berlagulah mereka mengikut tuannya walau sepatahpun tidak mereka fahami. Bagi aku matematiknya amat mudah. UMNO dan BN berapa kerusi, PAS berapa kerusi, PKR berapa kerusi dan DAP berapa kerusi. Rakyat Perak kini telah mulai sedar komplot haram puak gila kuasa ini tidak akan membawa rakyat Perak kearah kesejahteraan dan kemajuan, tetapi hanya sibuk melindungi kepentingan minoriti sambil dengan sengaja melepas pandang kepada rakyat majoriti.

Kini sudah tiba masanya untuk rakyat Perak bangkit menyatakan bahawa yang komplot haram pembangkang kata haram itu HALAL sebenarnya manakala sebaliknya merekalah yang HARAM.....PUAK KOMPLOT RABIT....rabit atau ghabit dalam bahasa Kedah bermakna tidak sempurna. Misalnya mulut ghabit, telinga ghabit atau mata ghabit(pisau, cangkul, kapak dsb).

Manakaqla perbuatan Rajah Putaq Khomar rudin yang dengan niat yang disengajakan telahpun menghina raja-raja dan sultan-sultan Melayu sekali lagi. Kenyataan beliau ini aku anggap perlu dihentikan dengan segera kerana ia langsung tidak benar dan hanya menyebabkan kemarahan kepada rakyat, keresahan kepada rakyat dan juga kemarahan kepada beliau sendiri. Apakah perlu dibiarkan orang bangkrap seperti beruk piantan biang ini terus menulis dengan tulisan yang biadap dan boleh membawa ketegangan? Malaysia tidak akan rugi tanpa kaldai tunggangan Yahudi seperti dia. Upah yang sedikit yang beliau telan hanya mengundang kerugian yang besar terhadap keharmonian hidup yang baru sahaja dapat kita nikmati semula.

0 Responses to SERIGALA DAN ANGGUR ATAU KERENGGA DIPOHON JAMBU?

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO