SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA


KAMAL Mydeen menunjukkan kesan lebam pada leher Azeez Abd. Rahim dipercayai ditumbuk oleh penyokong Pas sebelum proses penamaan calon bagi Pilihan Raya Kecil DUN Bagan Pinang yang diadakan di Dewan MPPD, semalam.


Datuk Ismail sabri sedang memberi kenyataan kepada wartawan
mengenai insiden tersebut.


Malam semalam aku dengan tidak dirancang bertemu dengan Ahli Parlimen Bera ketika insiden yang melakar sejarah hitam kepada Parti Amalan Samseng(PAS), bukannya UMNO. Aku masih tidak dapat menerima dengan akal yang rasional terhadap tindakan ala samseng oleh penagih-penagih ideologi songsang parti amalan samseng ini. Adakah mereka ini orang tempatan? Aku yakin TIDAK! Aku pasti benar kerana aku kenal masyarakat Teluk Kemang dan tahu hatibudi mereka kerana aku biasa tinggal disini hampir setahun ketika bekerja dengan syarikat geoteknikal yang ditugaskan membuat kerja-kerja penstabilan tapak untuk sebuah syarikat penapisan minyak disini. Dan berulang-alik selama enambulan lagi untuk mengawasi tahap pemendapan tanah yang telah ditambak ditapak yang telah kami rawat. Masyarakat sekitar Parlimen Teluk Kemang sekali lagi aku TEKANKAN, bukan bersikap seperti itu. Namun rata-rata penduduk yang kebanyakannya adalah bekas tentera dan tentera amat menitikberatkan disiplin ketenteraan walaupun mereka telah tamat berkhidmat sebagai askar.

Maka insiden yang berlaku adalah onar dari orang luar atau mungkin juga orang dalam.....iaitu ORANG YANG DUDUDK DALAM RIMBA KESAMSENGAN. Mereka ini sebenarnya cepat belajar dari parti-parti seKUTU mereka seperti Dapig dan Parti Kepala Rosak yang ramai dari ahlinya adalah samseng-samseng jalanan yang senang diupah. Tetapi mereka ini sedikit atas tarafnya dari samseng yang sanggup berguling diatas jalanraya. Aku ingat nak sarankan kepada Jabatan Kerja Raya atau kontraktor yang membina jalan untuk mengambil mereka ini bekerja bagi menjimatkan kos import. Kerana dengan adanya mereka, kontraktor tidak lagi perlu untuk membeli 'roller'. Suruh dia orang berguling aje sebaik 'tarmac' diturunkan dari lori. AMACAM? Ada Berani?

Aku harap bukan sahaja rakyat diPort Dickson ambil iktibar dari kejadian tak bertemadun ini, malah rakyat diseluruh Malaysia mencerna dengan hati yang jernih akan insiden yang diharap tidak akan berulang.

Datuk Sri Ismail Sabri menceritakan bagaimana sebenarnya kejadian dimana beliau tiba agak terlewat disebabkan kesesakan jalan yang teruk. Ketika beliiau tiba dia disusuli dengan Dato Azeez Rahim dengan menaiki motosikal tanpa menyedari mereka sudah melalui zon pembangkang. Namun disebabkan tidak terfikir langsung bahawa didalam zon ini ada kawasan zoo mereka meneruskan perjalanan mereka. Segala provokasi tidak diambil indah kerana memikirkan provokasi begitu adalah biasa dalam PRK-PRK sebelum ini. Datuk Sri memberi isyarat agar datuk Azeez tidak menghiraukan provokasi mereka. namun dihujung kandang zoo, mreka mula meloncat-loncat umpama berok terjilat belacan dengan menepuk-nepuk bahu beliau dan ketika keadaan semakin tidak terkawal beruk-beruk tidak bertuan tersebut tiba-tiba bertindak menyerbu Dato' Azeez dan mula menumbuk beliau.

Lalu aku harap Datuk Sri Ismail menyampaikan salam kepada Dato' Azeez dan menyarankan beliau bersabar dan redho dengan dugaan ini. RAKYAT MELIHAT DAN MENILAI...

**Sebenarnya disisi kami sedang makan -makan satu kumpulan penyokong PIS yang aku lihat umpama kucing mahu beranak ketika aku dan kawan-kawan berdialog dengan Ismail Sabri..

0 Responses to Parti Amalan Samseng(PAS): Dato' Ismail Sabri - mereka seperti lupa diri!!!

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO