SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

KEMBALI LAGI

Posted by Detguaq Monday, July 7, 2008

Seperti biasanya, sebelum tangan ini menekan papan kekunci macam-macam perkara yang bermain didalam iingatan, banyak perkara nak diluahkan, tetapi bila berhadapan dengan monitor, otakku membeku.

Hanya sedikit yang teringat iaitu mengenai maklumat bahawa untuk lain-lain jawatan diBahagaian juga akan dipertandingkan. Puteri dan Wanita aku tiada maklumat.

Tetapi yang aku hairan ialah kenyataan yang aku anggap ada udang disebalik batu dalam blog pemuda UMNO Jerai. Iaitu mengenai artikel ini:

http://pemudajerai.blogspot.com/2008/06/bakal-ketua-pemuda-jerai.html

Betul ke Ikmal hendak kesitu atau dia mensasarkan posisi yang lain? Bukankah Bassori masih ada lagi dan belum menopause(aku dah hampir nak menopause ni.....he he he) Aku dengar dulu mereka dah berkompromi iaitu ikmal tidak akan langgar kerusi KP, lalu kekal diposisi Naib KP.
Atau dia akan ke posisi Naib juga, tetapi bersaing diposisi Naib KB. Jika ini berlaku, secara peribadi aku akan jadi penin'.......

Oh ya.....kebetulan aku melihat komen di kotak chattin' mengatakan aku merapu dalam blog ni. Merapu tang mana tu? Dia kena ingat ini blog persendirian, bukan ada tajaan sapa-sapa dan nak kena ada garis panduan tertentu. Merapu tang kerana aku letakkan nama Din Langut kat dalam list pemilihan KB? Dangkal juga budak cawkm30 ni. Bagi la detail tang mana merapunya aku, atau dia tidak dapat membezakan satira dengan merapu(pinjam kata-kata dari Alak) atau si cawkm30 ni yang salah khalayak?

Awat? Dia ingat mereka yang duduk diatas singgahsana diKL nu serius? Mengkalu serius takkanlah kacaubilau politik Malaysia la ni..... Yang dok serius berpolitik ialah penyokong politik peringkat bawahan, taksub dan beku. Yang dok parlimen sana nu, lepaih baik punya betengkaq boleh dok pekena nasi bungkuih sama-sama, tepuk bahu hang aku. Cipta keadaan bagi rakyat keliru, berkomplot dengan bermacam konspirasi......fuhhhh...serius le tu.

Tetapi apehalpun aku ucap terima kasih le kerana sudi singgah dan perkenalkan siapa disebalik blog ni.

Akan ada hal serius yang nak aku sebutkan dalam blog ni selepas ini. Tunggu dan Nanti....

0 Responses to KEMBALI LAGI

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO