SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

G7

Posted by Detguaq Monday, July 21, 2008

Aku adalah penentang cara memilih G7 untuk ke Mesyuarat Perwakilan Bahagian(MPB). Pada aku disinilah bermulanya bibit-bibit umpan-mengumpan "fulus wal mahfiz"(betul ke arab kau ni?) Apa yang telah diputuskan oleh ahli akar umbi dicawangan-cawangan akan hanya menjadi debu dituip angin bila rombongan G7 berlabuh diMPB nanti. Manakan tidak, bilamana calon-calon yang ingin menang jawatan-jawatan tertentu sudah pasti akan melabur dengan G7 ni. Mana mungkin mereka mahu melabur dengan akarumbi dicawangan......manyak wooo.....jenuh!! Gunung Jeraipun gheban hooo!!!!

Delima mereka ialah kalau tak dihulur, dikatakan "kudukut", jika menghulur dikatakan amal rasuah.....ditelan kata tangkai jerin', diluah kata rasuah".

Bagi aku, sepatutnya untuk MPB kali ini, biarlah ianya menjadi batu terat(bench mark) baru dengan merujuk batu terat asal untuk calon-calon hatta ahlul UMNO. Amalkan kembali sifat dan sikap ahlul UMNO ketika mula-mula berjuang untuk Alif Ba Ta dulu. Bencana alam politik sebesar Tsunami itu sepatutnya telah menyedarkan pemimpin-pemimpin UMNO bahawa mereka tidak boleh terus-terusan menjadi "terusan rasuah" untuk menuju kepintu kuasa(Gate of Power). Pada aku jika ditolak amalan ini secara kolektif, maka akan ranaplah apa yang telah dibina oleh beberapa pemimpin yang terdahulu(Siapakah mereka ini??)

Aku cabar seluruh calon-calon yang ingin menawarkan diri bertanding dalam apa-apa jawatanpun agar menghindari amalan ini. Buktikan kepada diri sendiri, Allah AlBaseer, marhien UMNO, parti-parti lain terutamanya PAS dan lain-lain parti. Selepas dah menang tu kalu nak adakan kenduri kesyukuran tu buatlah.....tarak hal punya.

YANG PENTING ialah MISI dan VISI yang jelas yang boleh difahami oleh akar umbi.

0 Responses to G7

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO