SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

INI BUKAN SAMAN KATI, TAPI SAMAN TONNE!

Posted by detguaq8 Wednesday, January 12, 2011


Jumlah keseluruhan adalah RM 700 juta.  Yang di libatkan ialah:


1.  Raja Ekzos iaitu Raja segala Kencingan Terhadap Rakyat


2.  Loyar Lidah Bewak yang kini tidak dapat meninggalkan kerusinya


3.  Kalau lakinya Raja, tentulah bininya permai suri, iaitu permaisuri yang dapat 'anugerah dari tuhan'


4  Jika sekarang mereka menjadi kuda tunggangan Dapig serta punahsihatnya menjadi selipar kepada Raja Ekzos dulu pula sudahpun mempunyai lidah bewaknya.  Lidah yang sanggup menjilat perempuan ketika masih bini orang.

Tetapi lihatlah bagaimana blog pembangkang melakar cerita mereka.  Cerita sekerat tiang, kerana menganggotai parti sekerat tiang yang hanya jaguh lagi pakar menjadi Kerajaan Pentas sahaja. Kenapa mereka memilih untuk menyunting sebahagian sahaja dari maklumat yang begitu terperinci??  Kerana mereka kini adlah ANAK APA? dalam PR!

Mari kita lihat petikan-petikan umum bagi menimbulkan sangkaan-sangkaan negatif dan persepsi huduh terhadap Ummi Hafilda.

Tanpa mengambil kira Anwar telah dibebaskan oleh mahkamah akibat kekhilafan kes liwat pertama yang dihadapinya dulu

Lihatlah, setakat itu sahaja tulisan yang di pampang, manakala perkara sebenar tidak di tayangkan demi untuk menunjukkan apa yang di pampangkan adalah benar manakala apa yang di luahkan dari yang empunya diri hanyalah rekaan walaupun segala bukti nyata dari orang yang masih bernafas itu teramatlah jelasnya seperti surat, gambar, rakaman dan pengakuan mereka yang terlibat.

Namun, secara logiknya jika benar Umi Hafilda sudah menceritakan perihal kegiatan Anwar itu kepada Karpal, Mat Sabu dan Wan Azizah apakah dia boleh mendapat jawatan seperti apa yang dimahukan agaknya.
Apa pula jawatan yang telah Umi Hafilda dapat setelah ia mendedahkan perihal RAJA Ekzos dan pasangan-pasangannya  ?

Jika tidak, mana mungkin Utusan Malaysia asyik buka cerita lama soal kes liwat Anwar dulu. Bukankah ini menunjukkan yang memang orang lama mendapat habuan lumayan kiranya sanggup berkompromi mendedahkan kejelekan Anwar di mata rakyat. Itulah fail yang amat dimahukan mereka].

Mengapa hanya nama Utusan Malaysia sahaja yang di angkat?  Mungkin Utusan Malaysia perlu berterima kasih kerana terus membantu secara pasif untuk melariskan lagi akhbar perdana ini.  Sekali lagi kenyataan umum untuk menimbulkan sangka-sangkaan supaya orang menjadi keliru!

Yusuf Ali
But most of them follow nothing but fancy: truly fancy can be of no avail against truth. Verily Allah is well aware of all that they do.

10:36. Dan kebanyakan mereka hanya mengikuti sangkaan, dan sangkaan tidaklah berguna sedikit pun terhadap yang benar. Sesungguhnya Allah mengetahui apa yang mereka buat.

Sangkaan tidak perlu bukti.
Benar adalah sesuatu yang perlu di buktikan.  Tetapi setelah bukti telah di hidangkan mereka tetap menolak, jadi bagaimana?

0 Responses to INI BUKAN SAMAN KATI, TAPI SAMAN TONNE!

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO