SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

BERI MADU(RACUN)?

Posted by Detguaq Friday, September 19, 2008

Semalam aku lihat bila pak lah bagi najib portfolio MOF dan sentap MOD kat dia aku ingatkan ini memang signal yang diberi oleh paklah yang dia betoi-betoi serius nak turun segera dari teraju. Tetapi bila aku selusuri beberapa blog dan melihat berita-berita yang ada mengenai keadaan ekonomi dunia, terutama US yang tengah mengalami gugatan ekonomi yang menyeret kejurang yanbg lebih terok, manakala kerajaan pimpinan paklah masih lagi cuba 'spin' rakyat bahawa kita ok, pelabur masih dok masuk, pengurusan kewangan masih terkawal dan kadar inflasi masih lagi pada tahap rendah, maka aku benar-benar rasa itu memang perangkap pada najib.

Kalu dulu TDM serah kosa kat paklah dalam keadaan baik hampir pada keseluruhan keadaan, baik politik, mahupun dana, tetapi pada aku najib sedang diuji oleh api yang boleh merentungkan kariernya apabila diserahkan MOF untuk diurus. Lebih layak jika paklah undur dan serah semua kosa kerajaan pada najib.

Kejatuhan beberapa bank-bank besar di US adalah gambaran sebenar keadaan ekonomi pada masa yang hampir mendatang ini. Dan jika najib gagal membaca secara bijak situasi dan pergerakan ekonomi dunia, maka kegagalannya nanti akan dijadikan kambing hitam untuk menidakkan perubahan kepada kedudukan politik najib.

Namun pada aku, mungkin adinda najib, iaitu nazir yang menjadi Group Chief Ecxecutive dgn CIMB dapat membantu najib dalam menghadapi kemelut yang bakal beliau hadapi, InsyaAllah.

Dan permintaan aku pada Allah agar Malaysia kembali kelandasan yang sebenar, kerana dibawah paklah, kita dah gostan 15tahun(approx) kebelakang. Dan hendak melangkah kehadapan kembali dengan gagah memerlukan sokongan padu rakyat jelata sepertimana TDM menerima sokongan padu rakyat semasa turmoil dahulu termasuklah sokongan dari aku.

0 Responses to BERI MADU(RACUN)?

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO