SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

BERAS 15%

Posted by Detguaq Saturday, September 13, 2008

Pada malam sebelum merdeka dan sehari selepas merayakan kemerdekaan, hati aku seronok, kerana buat pertama kali aku dapat membeli beras yang kandungan patahnya 15% pada harga RM17 di sebuah pasarmega diKuala Lumpur. Aku ingatkan selepas ini mudahlah untuk golongan seperti aku membeli beras berkenaan, kerana ianya murah berbanding beras lain dan selepas ditanak menjadi nasi masuk perut seropa dengan beras lain juga.

Malangnya dua hari lepas selepas meninjau pasar-pasar mega, satupun tidak kelihatan lagi kelibat bheras yang logonya ialah 'kati'(dacing). Hmm label yang memperopogandakan Barisan Nasional....
Tetapi kenapa pula terjadinya hal sedemikian??? Apakah helahnya? Apakah maksud sebenar kerajaan dibawah kempimpinan PM 'flip-flop' kita yang semakin hari semakin kerap terkezut!!! Awat? Arah jual beras tu ikut keadaan dan kepentingan ka? Kalau just nak beli jiwa, pesyen tu orang tak guna dah, style lapanpuluhan tu.....

Aku dah bagi saranan dahulu kepada seseorang yang kononnya boleh sampaikan kepada menteri yang berkaitan seterusnya akan juga sampai kepada PM yang sepatutnya dah letak jawatannya selepas kekalahan BN di PP dulu, bagaimana hendak di uruskan beras 15% ni supaya sampai kesasaran, iaitu akar umbi yang hidup mereka dalam kesukaran kerana kenaikan harga keperluan, tetapi ternyata apa yang aku khuatirkan terjadi juga sekarang. Kelibat beras 15% tu amat payah di temui. Hanya orang-orang tertentu dengan kaedah-kaedah tertentu sahaja yang dapat membeli beras berkenaan.

Matlamat sebenar tidak tercapaipun........

0 Responses to BERAS 15%

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO