SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HARI TERAKHIR SEBAGAI KP CAWANGAN

Posted by Detguaq Monday, August 18, 2008

Semalam adalah mesyuarat Pemuda cawangan yang aku hadir sebagai Ketua. Mesyuarat berlangsung dengan lancar, dimana kehadiran cukup korum pada kali ini. Bukan ahli tak ramai, tetapi kerana geografi kami dimana kebanyakan ahli pemudanya mempunyai pekerjaan yang menyebabkan mereka terpaksa keluar dari daerah temapt mereka bermastautin. Namun mereka tetap memilih untuk terus berada dicawangan ini.

Agak bernasib baik, kerana masih terdapat beberapa kerat ahi-ahlinya yang sentiasa sanggup untuk turun bermesyuarat setiap kali dijemput. Aku sentiasa berbesar hati dengan ketaatan mereka terhadap UMNO. Sebenarnya satu faktor lagi ialah kalau tidak kerana perubahan terhadap ADUN kami, mungkin kehadiran ahli pemuda lebih ramai seperti tahun-tahun terdahulu. Ramai yang tersentot kerana YB mereka yang lama masih lagi mereka dambakan beliau sebagai seorang YB, kerana jiwanya, jiwa rakyat.

Berlainan dengan aku yang dapat mersinalkan perasaan kau terhadapa UMNO, maka aku cepat dapat mengadaptasi situasi tertkini dengan meredhoi apa yang berlaku. Lagi sekali aku berharap YB baru ini dapat mem'po'key' dirinya sewarna dengan rakyat DUN aku. Dah dapat jawatan YB, syukurlah......... buat apa dok berebut yang lain!!! Dulu dah terpacul dibibir hendak duduk dibarisan kedua, duduklah disitu, saya sokong!!! Biarlah orang lain mengepalai UMNO Jerai ni......

Berbalik kepada mesyuarat malam tadi, untuk semua yang baru dipilih, baik sebagai KPC, mahupun NKPC dan AJKnya, anda mempunyai tanggungjawab yang akbar untuk menggiatkan lagi Pemuda cawangan ini.

Untuk pemilihan KPB dan NKPB kami turut akur dengan arus perdana. Mereka-mereka yang menawarkan diri tu semuanya boleh bekerja. Cuma diharap tidaklah menjadi boneka kepada mereka yang lebih superior. Sayap Pemuda mestilah bebas bersuara sekiranya suara itu adalah untuk kepentingan Pemuda secara khasnya dan kepentingan UMNo keseluruhannya.

Sayu mendengar ucapan-ucapan pengangguhan oleh Ketua Cawangan dan juga Pengerusi Tetap yang selalu apabila berpeluang bercakap mengimbau sejarah perjuangan silam agar dapat dijiwai oleh generasi sekarang. Dan harapan juga agar generasi sekarang dapat pula menggilap sejarah perjuangan ini untu kdihidangkan dengan penuh semangat kepada generasii yang akan datang selagi dunia ini belum Allah Kiamatkan!!!

Buah yang gugur kerana matang adalah buah yang boleh dimanfaatkan.

0 Responses to HARI TERAKHIR SEBAGAI KP CAWANGAN

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO