SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Tak Nak tubuh Suruhanjaya ke?

Posted by DETGUAQ11 Tuesday, October 11, 2011


10 Oktober, 2011 21:37 PM
MCA Bidas DAP Bagi Hukuman Ringan
KUALA LUMPUR, 10 Okt (Bernama) -- MCA membidas DAP kerana mengenakan hukuman ringan terhadap seorang daripada wakil rakyatnya yang didakwa menyalahgunakan dana parti.

Anggota Jawatankuasa Pusat MCA Loh Seng Kok berkata pucuk pimpinan DAP "sepatutnya tidak cuba menutup kes itu dan membenarkan pelakunya terlepas dengan hanya menggantung keanggotaan mereka".

"Salah guna dana adalah jenayah yang serius dan patut dikendalikan mengikut undang-undang. Tetapi DAP dilihat mempunyai dua set peraturan apabila membabitkan kes rasuah.

"Apabila ia melibatkan seseorang yang bukan anggota Pakatan Rakyat, DAP sentiasa menggesa ditubuhkan suruhanjaya siasatan diraja atau mendesak kes itu dirujuk kepada SPRM (Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia) dengan segera.

"Bagaimanapun, dalam kes Anggota Dewan Undangan Negeri Bentayan Gwee Tong Hiang, beliau dilepaskan dengan tindakan ringan, hanya digantung enam bulan kerana menyalahgunakan dana parti," katanya dalam satu kenyataan.

Loh berkata beliau juga terkejut bahawa tiga lagi anggota DAP dari Bahagian Bakri turut dikenakan hukuman ringan bagi dakwaan menggunakan dana parti untuk membeli sebuah pick-up bernilai RM45,000 dan mendaftarkannya di bawah syarikat mereka sendiri.

"Sekadar menggantung Gwee dan tiga anggota lain bagi salah guna dana dianggap sebagai hukuman yang ringan bagi jenayah yang sepatutnya dilaporkan kepada SPRM.

"Ini seperti melepaskan batuk di tangga dan melindungi perbuatan rasuah. Ini jelas merupakan kes berat sebelah."

Beliau berkata DAP sepatutnya tidak membiarkan sahaja kes seumpama itu tanpa disiasat dan perlu memastikan hukuman setimpal dikenakan terhadap mereka terbabit termasuk melaporkannya kepada SPRM.

-- BERNAMA  


0 Responses to Tak Nak tubuh Suruhanjaya ke?

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO