SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Pemimpin Berlagak Tuhan, ahlol beraksi malaikat

Posted by DETGUAQ Sunday, June 5, 2011


Aku baru sudah membaca blog kepunyaan pebangkang barangkali.  Dalam postingnya kali ini dia begitu marah dengan perangai pasukan kempen yang menyokong Nasharudin kerana sanggup keliling Malaysia dan menggunakan masjid sebagai platform kempen untuk menyokomg Nasharudin dan memperlekeh Mat Sabu. Agaknya kalau Mat Sabu kalah ditangan Nasharudin, apakah blogger ini akan membuat postingnya yang bertajuk TUKANG KEMPEN BERLAGAK TUHAN?  Atau mungkin pula tajuknya menjadi MAT SABUN Salah Ukur Baju?

Selain mengomel mengenai sikap tukang kempen berkenaan kerana membuat provokasi mengenai peluang kemenangan kepada Mat Sabun yang terkenal dengan 'mulut puki'nya kerana sering memaki hamun pemimpin-pemimpin dari UMNO blogger berkenaan juga turut mkengakui bahawa sememangnya Mat Sabu adalah seorang yang 'maki savvy'.  Atau dengan lain kata Mat Sabu adalah MAKI SAVVY. Sila baca petikan di bawah:

Saya tak membantu Mat Sabu. Saya tidak minat benda tu semua. Bagi saya, setakat nak lawan Umno, nak maki Umno, Mat Sabu tak payah jadi Timbalan Presiden PAS. Atas nama Mat Sabu pun dia boleh buat kerja tu dengan cemerlang. Dia dah established.

Sebenarnya perangai belagak tuhan ni dah lama menjadi amalan yang sebati dan mendaging dalam organisasi sahsiah pasrael ini, tetapi di sebabkan sasaran mereka ialah UMNO, maka sikap berlagak tuhan seperti yang di amalkan oleh N.ajis dan lain-lain pemimpin pasrael terpaksa di terima dan akhirnya menjadi satu yang biasa dalam kegiatan mereka.  Tetapi apabila kaedah yang sama di gunakan sesama mereka ianya rupanya menjadi pisau yang menyiat pedih kulit politik mereka yang rupanya tidaklah setebal mana.  Bukankah lidah N.ajis cukup lancar menghukum dosa sana dosa sini?  Selalu juga kita dengar bahawa parti itu nazak parti ini nazak, talkin sana talkin sini. Sekarang apa macam? 
Nak baca?  Klik SINI


0 Responses to Pemimpin Berlagak Tuhan, ahlol beraksi malaikat

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO