SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

PKR&DAP! HANGPA NI MELUKUT DI TEPI GANTANG!!!

Posted by DetGuaq7 Thursday, November 11, 2010

 Dari hari aku ambil gambar ini lagi hati aku dah terdetik....Eiikkkk...Takkanlah pasrael Kedah tidak tahu yang mereka masih ada gabungan dari parti-parti lain seperti dapig dan pkriuk.  Apakah kehadiran mereka dalam kerajaan kedah tidak di iktiraf?  Apakah "melukut di tepi gantang" sesuai untuk menggambarkan komposisi sebenar gabungan parti-parti dalam pakatan reput?  Atau sebenarnya "hidung tak mancung pipi tersorong-sorong" yang lebih dekat untuk gambaran kepada kedudukan kerjaan kedah sekarang.  jadi jikasebelum ini aku sering mengatakan kerajaan pas kedah, maka ianya bukanlah gambaran aku seorang, tetapi inilah juga gambaran yang ingin di maklumkan secara seni oleh pas kedah?
Bab parti satu hal, bab peruntukan juga satu hal.  Setahu aku mengikut pengetahuan dan pengalaman yang aku ada duit peruntukan untuk semua Majlis-majlis Daerah di mana-mana negeri di Malaysia, adalah dari dana Kerajaan Persekutuan, kot mana pula si SAPI ni nak olah?  Masuk akalkah untuk mengaku bahawa projek ini adalah sumbangan kerajaan pas?  Lainlah kalu projek itu melalui Pejabat-pejabat daerah.  Itupun masih ada dua akaun untuk projek tertentu iaitu dana dari kerajaan negeri dan dana dari kerajaan persekutuan.
Tapi yang aku paling haru pikiaq tak habeh sampai la ni ialah tang hangpa nak war-warkan projek yang hangpa biayai, kalau betul-betul duit hangpa, hangpa buatlah...tapi awat dulu-dulu hangpa kata macam-macam kat barisan nasional dulu...Lupakah bahawa kita ini bersifat 'baharu'????

2 Responses to PKR&DAP! HANGPA NI MELUKUT DI TEPI GANTANG!!!

 1. Unknown Says:
 2. KEHKEH PASRAEL NI MANE TAU MALU BROO. LEMBU PUNYE SUSU, PASRAEL NAK DPT NAMA!. XPE BRO..BIARKAN. LAGI PUN DIORANG MMG LEMBU PUN!. DAH LAMA BERSARA JADI MANUSIA KEHKEHKEH >|D

   
 3. detguaq Says:
 4. kesian kat pkr terutamanya...dahlah di pusat sana kucar kacir, di negeri pula tak di endah...pandang sebelah matapun tidak!

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO