SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Syarikat Air Dato' Azizan (SADA) Dok Lena Lagi Ka????

Posted by detguaq3 Monday, August 23, 2010

Tadi aku tonton berita di TV dan baca blog UUM sebentar tadi.....alahai.....dalam era Kedah Sejahtera ni nampaknya semakin parah dengan pelbagai isu. Isu banjir kilat di Siklah, isu air teh susu tanpa pemanis di Bendang Man lah, isuayaq takdak di IKM Siklah isu sampah yang rakyat sudah menyampahlah dan terkini isu ketiadaan ayaq kembali bergema.  kali ni nun jauh di utara Kedah pulak!!!!

Kesihan bebudak UUM yang nak belajar tu.  Hilang tumpuan permata negara yang sedang dalam peringkat akhir gilapan....tentu suram sinar mereka semenjak duamenjak ni...

Di bawah adalah artikel yang aku ketik dari blog berkenaan:

RUTIN HARIAN TERJEJAS.

Januari 18, 2010 at 5:32 pm (Aktiviti Kampus)
Oleh :Noor Iryanni Arniza Mohd Radzman.
SINTOK : Krisis ketiadaan air bukanlah satu perkara yang baru bagi mahasiswa Universiti Utara Malaysia(UUM) , malah ia telah menjadi sebati dalam kehidupan pelajar di sini.
Menurut Yang Dipertua Majlis Perwakilan Pelajar (YDPMPP) ,Mohd Syafiq Japar, masalah ini adalah disebabkan tekanan air yang sangat rendah sehingga tidak dapat membekalkan air kepada semua pelajar UUM yang sentiasa bertambah dari semasa ke semasa.
“Tekanan air yang sangat rendah merupakan punca kepada masalah ketiadaan air kerana bekalan air yang sedia ada tidak mencukupi untuk menampung keseluruhan pelajar di sini yang ternyata semakin bertambah , ”katanya.
Ujarnya lagi,masalah ketiadaan air ini berkemungkinan akan berpanjangan selama setahun.
“Pihak universiti telah mengambil pelbagai inisiatif untuk mengatasi krisis air ini ,salah satunya  adalah dengan membekalkan air ke Dewan Penginapan Pelajar (DPP) yang mengalami ketiadaan air,” katanya lagi.
Sementara itu, menurut Salah seorang pelajar yang ingin namanya dirahsiakan menyatakan bahawa dia sukar untuk menjalankan kehidupan seharian disebabkan tiada bekalan air yang mencukupi.
“Walaupun bekalan air telah dibekalkan oleh universiti tetapi masih tidak mencukupi untuk menjalankan rutin harian seperti membersihkan diri mahupun membasuh,” katanya.
Tambahnya lagi,diharapkan pihak universiti dapat menyelesaikan krisis ini dengan secepat mungkin agar masalah ini tidak akan berulangan pada masa akan datang.

**Aku terdengar tadi yang NC UUM kata mereka membelanjakan RM1 juta setahun untuk tujuan bekalan air melalui pengankutan.....apa ni  kerajaan negeri oiii!!!

4 Responses to Syarikat Air Dato' Azizan (SADA) Dok Lena Lagi Ka????

 1. CUCU TOK WAN Says:
 2. Jangan duk kata apalah... kalau hang tanya jugak, jawapan yang DEPA nanti bagi ialah... NI SALAH SEMUA SALAH UMNO... silap-silap Sanusi SETPOL MB tu akan keluar fakta bagaimana kesalahan UMNO membina UUM di Sintok Kedah...

   
 3. lENA KE TAK LENA KE.MB GASAK PULUH RIBU SEBULAN.EXCO BELASAN RIBU SEBULAN.ADUN RIBUAN SEBULAN.YG DOK PULUN PAGI PTG SIANG MALAM.CAREK POKET.

   
 4. melayu baru Says:
 5. betoi p.mertabak.cabok -cabok setpol mb pun kencang juga noooo sebulan.

   
 6. detguaq Says:
 7. CTW, depa mana ada fakta...yang depa ada hanyalah fatwa. fatwa yang berbau fart..

  PM, tu duit pas tu....bukan duit rakyat, hanya ADUN dan MP UMO yg makan duit rakyat...pas banyak duit wooo...

  MB, sampai hati hang kata sanusi tu chabok na????? Hang nampak di tu chabok tang mana???

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO