SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

KEDAH SEJAHTERA vs KEDAH 'CHONG'TERA

Posted by Detguaq Tuesday, March 23, 2010

 (Gambar Hiasan)
Kalau dulu peniaga kecil pasar malam membayar sewa tapak dalam RM2.00 hingga RM3.00 kepada persatuan-persatuan tertentu yang di beri hak oleh Kerajaan Negeri melalui Pihak Berkuasa Tempatan/ Majlis Daerah/Majlis Perbandaran, tetapi kini di bawah kendalian kera jaan yang TERA kononnya nasib perniaga kecil pasar malam dan persatuan-persatuan atau koperasi-koperasi yang dahulunya memperolehi hak untuk mengutip 'to chi' sebagai tabungan kepada persatuan masing-masing, kini terpaksa gigit jari.

Kalau gigit jari boleh dapat duit sedikit untuk menampung dana persatuan tak apalah juga, tetapi dengan polisi sekarang, gigit jari sampai putuspun perastuan-persatuan tetap 'nga nga' juga....LOPONG Brother!!!! HO LIAU!

KENAPA?  Aku di fahamkan bahawa kini Kerajaan yang TERA kononnya sekarang ini telah mengarahkan semua PBT dan Majlis-Majlis Daerah dan Perbandaran untuk mengutip sendiri keseluruhan duit sumbangan tapak dari peniaga-peniaga kecil pasar malam dan bukan lagi melalui persatuan-persatuan atau koperasi-koperasi tertentu.  Malah nilai kutipan juga telah di naikkan kepada RM 5.00 di kawasan-kawasan tertentu.  Adil sungguh sikap kerajaan sekarang ni nooo.....

6 Responses to KEDAH SEJAHTERA vs KEDAH 'CHONG'TERA

 1. Anonymous Says:
 2. Di Selangor pun begitu juga.

  Apo nak dikato!!

  Ni lah akibat tangan2 yang gatai dok pangkah PR.

   
 3. CCZ Says:
 4. Baru RM5 je bang det..kalau ikut-ikut nak mintak RM10..harap lepas ni jangan Azizan pula di taja naik macam Nicky Aziz

   
 5. Detguaq Says:
 6. Nampaknya kezaliman kerajaan terdahulu begitu menekan rakyat sehinggakan peniaga-peniaga kecil begitu tertekan dan rakyat begitu terdesak...eh eh eh....ropa-ropanya bukan kerana UMNOlah! Tetapi pasal rakyat marah kat pakLAH N menantuLAH....ini di akui sendiri oleh pihak pembangkang apabila di tanya faktor kemenangan mereka....

  BERAPA RAMAI PEMIMPIN UMNO YANG BENAR-BENAR BELAJAR DARI PENGAJARAN YANG LALU?

   
 7. Anonymous Says:
 8. Tu la sapa suruh pangkah pas

   
 9. siberangan Says:
 10. Zalim tu dah tentu zalim lah, kalau macam tuuuu... La niii Kerajaan Sejahtera ni, bukan setakat zalim macam tu, nak cari duit ni sampai ka seghdak-seghdak pun depa sapu daahhhh.... Nak buat peraturan kunun, sebenaqnya kantong depa dah kosoooong.

  Dengaq cegheta GLC-GLC pun dah mula ktaq kepala daahhhh.... nak kena bayaq kat Kerajaan PAS/PR rm40 juta sathun. Dewan akan datang Ustaz Azizan akan bentang baget 2011, dipsit kurang lagi.

  Las-las, bila BN ambil alih lepas PRU13 ni, tanggung hutang lah.

   
 11. Detguaq Says:
 12. Betul tu berangan, hat yang di cop zalim ni lah yang akan tanggung nanti....

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO