SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HAI......KENA SAMAKLAH DEWAN GUAQ!

Posted by Detguaq Saturday, August 1, 2009

Haiiii............kena samaklah dewan guaq lepaih ni! Rungut kawan aku yang mmg vokal, lebih vokal dari aku! Tekejut juga aku bila dia mengeluh panjang macam tu. Setahu aku ikut kata ulama, samak menyamak ini berkaitan dengan najeh berat. Terma yang ulama sebut ialah mugholadzoh. bunyi arab tu pun cukup berat untuk lidah melenturkannya, maka mmg wajarlah perkataan tu mewakili najeh beghat!

La....awatnya pula nak kena samak? Tak pasai apa petang kemarin aku jadi macam mr bean ajer! bendul!

Ni ha......sambil huloq kat aku sekeping poskad tanpa stem. Oleh kerana agak gelap latarbelakang gambar pada poskad tu, aku terpaksalah memakai cerminmata untuk membaca aku tu untuk melihat dengan lebih jelas.

Ha ha ha keh keh keh kuh kuh kuh(gelak samapai terbatuk pula) gelak aku. Rupa-rupanya temapt aku yang selama ini takpun pernah menjadi tumpuan si *^&$ ni tiba-tiba ntah mungkin kerana kandangnya semakin dekat dgn tempat kami, maka itulah senang-senang terlepas!

Mungkin dia nak melawat Sg Tok Pawang sama!


Dipercayai kehadiran beliau disini adalah juga sebahagian dari siri lawatan atas sifat sebagai Ketua Imam Khalifah Besar Persatuan Seni Silat Pusaka Gayung Malaysia!(Alamak!!!!!) Dikhabarkan beliau akan berkumpul dengan cikgu majid dan anak-anak muridnya(cikgu majid, bukan anak murid &^%$) diSeri Perigi, Sg. Yan. Seri Perigi adalah tempat rekreasi dan ada kolam ayaq.Anak-anak murid Ketua Imam Khalifah Besar kini mempunyai satu jurus baru yang diajar oleh Ketua Imam Khalifah Besar iaitu jurus menggayong. Jurus ini tidak diajar kepada semua, hanya murid-murid tertentu saja yang dipilih sendiri oleh Ketua Imam Khalifah Besar. Jurus ini paling dimahiri oleh azmin ali, murid paling kanan Ketua Imam Khalifah Besar. Senjata utama ialah CEBOK(loghat utara atau gayong iaitu sebutan orang-orang KL). Pergerakan atau langkah ini selalunya secara amalan dilakukan diwaktu pagi. Pakaian yang paling sesuai ialah seperti gambar dibawah:


**Sekadar melontarkan pertanyaan. Apakah seluruh ahli-ahli Persatuan Seni Silat Pusaka Gayung Malaysia merestui perlantikan &^*# sebagai kepala tertinggi mereka?

2 Responses to HAI......KENA SAMAKLAH DEWAN GUAQ!

 1. red rooster Says:
 2. hmm... takdak org lain ka depa nak lantik... balog sungguh!!!

   
 3. Detguaq Says:
 4. RR, bukan takat baloq, tapi baloq liat!

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO