SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

SIKADUK NAIK JUNJUNG

Posted by Detguaq Sunday, February 15, 2009

Ini aku petik dari kertas bungkuih belacan:

Perlu bersemuka – Khairy

KUALA LUMPUR 14 Feb. – Lima calon Ketua Pemuda dan Naib Ketua Pemuda UMNO yang bakal bertanding pada pemilihan parti Mac ini perlu mengadakan mesyuarat khas sebagai persiapan awal bagi menghadapi dua pilihan raya kecil April depan.

Naib Ketuanya, Khairy Jamaluddin (gambar) berkata, mesyuarat itu penting supaya sesiapa sahaja yang terpilih menyandang kedua-dua jawatan berkenaan mampu mendapat sokongan rakan-rakan sekali gus memastikan kemenangan Barisan Nasional (BN) dalam kedua-dua pilihan raya kecil itu.

Beliau berkata, tarikh dua pilihan raya kecil yang bakal berlangsung beberapa hari selepas Perhimpunan Pemuda UMNO akan menyebabkan jentera sayap di bawah kepimpinan baru tersebut kesuntukan masa untuk mempersiapkan jentera pilihan raya.

“Selaku Naib Ketua dan dengan mandat daripada Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein, saya memanggil semua calon Ketua Pemuda dan naibnya bermesyuarat lebih awal untuk memastikan persiapan jentera pilihan raya,'' katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

“Ini bagi memastikan kesinambungan dan kelancaran kerja institusi Pemuda UMNO pada kedua-dua kempen pilihan raya berkenaan tidak terjejas kerana pemilihan parti,'' katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Justeru beliau bercadang menjemput Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO, Datuk Seri Dr. Mohd. Khir Toyo; Exco Pemuda, Datuk Mukhriz Mahathir selain beliau yang bakal bertanding jawatan ketua sayap itu untuk mengadakan mesyuarat khas berkenaan.

Khairy turut bercadang memanggil Ketua Pemuda UMNO Johor, Datuk Razali Ibrahim dan Presiden Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS), Datuk Reezal Merican Naina Merican yang bakal bertanding jawatan Naib Ketua Pemuda untuk menghadiri mesyuarat itu.

**************************************************************************************
WAHAI PEMUDA UMNO SEMUA!!!! DENGAR SINI!!!!

INILAH YANG DIKATAKAN KADUK NAIK JUNJUNG!!!!YAAA!!!!KADUK NAIK JUNJUNG!!!

KADUK INI TELAH BEBERAPA KALI NAIK JUNJUNG DAN MENYEBABKAN JUNJUNG YANG DIA NAIK ITU REBAH MENYEMBAH BUMI. DAN KALI INI DIA NAK NAIK JUNJUNG LAGI!!!!

WAHAI JUNJUNG-JUNJUNG, JANGAN BIARKAN SIKADUK INI HENDAK NAIK KEATAS JUNJUNG ANDA, JANGAN BIARKAN JUNJUNG ANDA DIBEBANI OLEH LIABILITI UMNO INI. NESCAYA JUNJUNG ANDA AKAN REBAH MENYEMBAH BUMI SEBAGAIMANA JUNJUNG-JUNJUNG YANG LALU YANG MENYEMBAH BUMI KERANA MEMBIARKAN SIKADUK INI NAIK KEATAS JUNJUNG MEREKA!!!!

HOI HISHAMUDIN, KETUA PEMUDA APAKAH KAMU INI???? KETUA PEMUDA APAKAH??? KETUA PEMUDA PARTI UMNO ATAU KETUA PEMUDA PARTI PAKLAH DAN ANAK MENANTU??? JIKA KAMU BENAR-BENAR MASIH LAGI KETUA PEMUDA UMNO MALAYSIA MERANGKAP KETUA PEMUDA UMNO BN AKU CABAR KAMU UNTUK MENGETUAI KEMPEN PRK KALI INI!!! AKU CABAR KAMU SUPAYA MENGEPALAI JENTERA PILIHANRAYA PARTI!!! AKU CABAR KAMU, ITUPUN JIKA KAMU BENAR-BENAR KETUA YANG BERMARUAH!!!

JIKA BENAR SIKAP KAMU YANG MEMBENARKAN SALAH SEORANG CALON MEWAKILI KAMU DIDALAM SAAT-SAAT PEMILIHAN AGUNG NANTI, MAKA KAMU BAGI AKU SEBENARNYA BUKAN SAHAJA BODOH, TETAPI JUGA PENGECUT!!! YAAA!!!! PENGECUT!!! PENGECUT YANG TERPAKSA MENYORONG-NYORONG PIPI MENYISIP KEMBALI KERIS YANG TELAH DIHUNUS KEDALAM SARUNGNYA KEMBALI, BUKAN SEKALI, TETAPI BERKALI-KALI DAN KINI SEPATUTNYA, SEWAJARNYA DAN SEWAJIBNYA KAMU YANG MENGEPALAI JENTERA PARTI, BUKANNYA MENYERAHKAN KEPADA ORANG LAIN YANG SEPATUTNYA DUDUK SAMA RENDAH DENGAN CALON LAIN SERENDAH DIBAWAH PERUT ANJING SEPERTI YANG DIDAKWA OLEH BELIAU!!! KENAPA AKU KATA BODOH? KERANA TIDAK DAPAT MENGHIDU APA YANG DIMAHUKAN OLEH AKAR UMBI, TETAPI DERIA KAMU HANYA PEKA DENGAN BAUAN YANG DITOLAK OLH AKAR UMBI, MALAH HIDU KAMU LEBIH PANJANG DAN DALAM SEOLAH-OLAH ITULA HBAU YANG PLING HARUM WALAUPUN AKAR UMBI SUDAH ACAP KALI TERMUNTAH DENGAN BAU BERKENAAN.

HOI!!!HISHAMUDIN, UNTUK SEKALI INI SEBELUM KAMU BERUNDUR SEBAGAI KPUM DAN KPBN, KEMBALIKAN MARUAH KAMU AGAR KAMI AKAR UMBI BOLEH TERUS BERBANGGA DENGAN TUGAS AGUNG KAMU YANG TERAKHIR SEBAGAI KETUA PEMUDA UMNO DAN KETUA PEMUDA BN DALAM MENGEPALAI JENTERA PARTI KETIKA PRK NANTI DIKEDUA-DUA TEMPAT IAITU PARLIMEN BUKIT GANTANG DAN DUN BUKIT SELAMBAU!!! JANGAN BIARKAN KAMI TERUS MENCURIGAI KAMU!!!

AKU KATA NI SEBAB......

"AKU SAYANG UMNO"

1 Responses to SIKADUK NAIK JUNJUNG

 1. SALAM PH,
  KITA AKAN BERSAMA-SAMA SERANG KJ. MASA SUDAH SINGKAT. JANGAN KITA BERIKAN DIA RUANG LAGI. KITA KENA HENTAM HABIS.

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO