SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

NIZAR SUDAH MELAMPAU???

Posted by Detguaq Friday, February 6, 2009

Mohammad Nizar akan saman Sultan Perak

06/02/2009 12:51pm

KUALA LUMPUR 6 Feb. - Bekas Menteri Besar Perak Mohammad Nizar Jamaluddin akan memfailkan saman terhadap Sultan Perak, Sultan Azlan Shah di Mahkamah Tinggi Ipoh pada Selasa ini.

Pengerusi DAP Karpal Singh berkata, langkah itu akan dilakukan berikutan Sultan Perak bertindak melampaui bidang kuasanya untuk mengisytiharkan kerajaan pakatan pembangkang di negeri itu sebagai tidak sah.

Pada sidang akhbar di pejabatnya di sini Karpal berkata, di dalam saman tersebut Sultan Perak akan dinamakan sebagai defendan pertama dan kerajaan negeri Barisan Nasional yang baru di negeri itu sebagai defendan kedua. - Utusan

**************************************************************************************

Mula-mula mohon derhaka, la ni dah nak saman pula.....kalau kalah yeop oiii...kamu nak dok dimana??? Dah habeh pikio mase depan ke yeop? Jangan jadi kuda tunggangan orang ler yeop oii....kamu tu Melayu, Sultan tupun Melayu, yang nak jadi peguam kamu tu sape??? Karpal Singh ke? Orang Perak dah tau kamu tu dok jadi lembu kene cucok idung dengan NGEHNGA aje....... Sekarang ni deme nak humban kamu sorang-sorang dalam kandang ghimau....mampuih le kamu sorang-sorang....nanti deme boleh cuci tangan.....

5 Responses to NIZAR SUDAH MELAMPAU???

 1. bungaraya Says:
 2. Tindakan spt inilah yang amat kita takuti akan terjadi. Jika kuasa dipegang oleh orang yang tak betul. Bodoh tak mahu diajar, pintar tak mahu belajar. Nizar kena sedar bahawa bagaimanapun jua, jatidiri bangsa jangan dilupa.
  Kenapa tak mengangis kuat-kuat depan istana Raja? Nak saman baginda la pulak. Bodoh betul Nizar ni.

   
 3. rmf Says:
 4. Bangsat kamu Nizar, kamu mencabar kedaulatan kesultanan Perak.. adakah kamu mahu melihat kebangkitan seluruh melayu Perak menentang kamu sehingga kamu tidak senang duduk?

  cuba berfikir secara waras, jgn ikut telunjuk Kafir

   
 5. Sheik Ali Says:
 6. bangkit, saudara ku semua, Sultan Perak adalah Sultan kita yang adil lagi saksama, mari kita mengesorkan tindakan mengutuk sekeraskreasnya perbuatan kedurhakaan bekas menteri besar dan kumpulannya.

   
 7. Anonymous Says:
 8. mari kita berdemotrasi bagi mengutuk tindakan kaum penderhaka.!!!!!

  Hidup Melayu, Hidup Islam, hidup kerajaan Melayu Perak.

   
 9. Sudah masanya unutk Melayu bersatu dan sahabat-sahabat Cina dan India mahu tahu menahu tahap mana yang mereka patut sentuh. Persetankan anwar ibrahim. Dia ni memang sengaja cari pasal dengan sesama Melayu. Gayung Pesaka sudah sewajibnya melucutkan pangkat anwar ibrahim dalam Gayung dan keluarkan/batalkan keahlian baik secara kehormat atau sebaliknya. anwar hanya layak hidup diobawah tapak kaki kita!!!!

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO