SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

TERKEDU

Posted by Detguaq Monday, January 26, 2009

Balik dari rumah Dato' Razak, aku terus buat 'compression' pada gambar-gambar yg aku 'shot' tadi. Sambil-sambil kelebek artikel yg aku saring dari Penggabung Suara. Hati dan perasaan aku bagai dibertih bunyi mercun yang kebetulannya berdentum sakan sewaktu artikel mengenai keputusan ADUN Bota yang melompat kePKR.

Woiiii.....apa kejadahnya ni???? Apakah ini 'kebaikan/advantage' yang diperolehi hasil dari mengangguhkan beberapa kali PAU dan kemudiannya memanjangkan tempoh berkempen unutk pemilihan? Ha....biarlah berlaku pula satu lagi PRK jika ADUN sekrg melucutkan jawatan ADUN dgn memilih utk menghadapi PKR agar mandat yang segar boleh diberikan oleh rakyat BOTA.

Hoi pak lah, bagi sekali lagi tugas kat najib sebagai pengerusi jentera pilihanraya tetapi biaq hangpaklah yang tentukan calon yang hang favour. Letak pula kj sebagai penyelaras petiundi-petiundi yang dijamin selamat untuk menaikkan ratingnya sebagaimana yang mereka aturkan diKT, peduli apa calon BN kalah, janji rating kj meningkat...... Lagi sekali kita mungkin akan melihat 'kerbau tenggala' di Bota pula......

Boleh dibaca berita pasal tu dimalaysiakini, BH, MStar dan kebanyakan blog-blog yg aktif.

4 Responses to TERKEDU

 1. NOBISHA Says:
 2. Depa kata UMNO sekarang "auto pilot". Betul ker?

   
 3. cekodokmasin Says:
 4. Salam,
  Bukan auto pilot tapi auto angguk. Semua main angguk jer...

   
 5. Nobisha,

  Dah lama dah UMNO dipandu secara automatik, walaupun pada fizikal kita nampak UMNO seolah-olah ada makhluk ditempat duduk drebar kapaiterbang tu, tetapi sebenaqnya dreba tu tidoq manjang....

  Tu la cekodokmasin nampak dreba k?trbg tu terangguk-angguk.... dan penumpang juga selesa sambil tetido dok mimpi epot baru impian siluncai....

   
 6. Anonymous Says:
 7. Sekadar ingat mengingatkan. Doa Qunut Nazilah

  “Ya Allah, sesungguhnya kami bermohon pertolongan Mu, kami meminta ampun kepada Mu, kami memohon petunjuk dari Mu, kami beriman kepada Mu, kami berserah kepada Mu dan kami memuji Mu dengan segala kebaikan, kami mensyukuri dan tidak mengkufuri Mu, kami melepaskan diri daripada sesiapa yang durhaka kepada Mu.

  Ya Allah, Engkau yang kami sembah dan kepada Engkau kami bersalat dan sujud, dan kepada Engkau jualah kami datang bergegas, kami mengharap rahmat Mu dan kami takut akan azab Mu kerana azab Mu yang sebenar akan menyusul mereka yang kufur Ya Allah, Muliakanlah Islam dan masyarakat Islam. Hentikanlah segala macam kezaliman dan permusuham, Bantulah saudara-saudara kami di mana sahaja mereka berada. Angkatlah dari mereka kesusahan, bala, peperangan dan permusuhan.

  Ya Allah, selamatkanlah kami dari segala keburukan dan janganlah Engkau jadikan kami tempat turunnya bencana, hindarkanlah kami dari segala bala kerana tidak sesiapa yang dapat menghindarkannya melainkan Engkau, ya Allah.”
  Sumber: JAKIM
  View Profile: Rantong

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO