SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

SELAMAT PENGANTIN BARU BANGCIK N AZRIN

Posted by Detguaq Sunday, January 25, 2009

Hari ini merupakan hari yang berbahagia kepada pasangan bangcik(rozihan) dan pasangannya nor azreen kerana pada hari ini berlangsungnya majlis kenduri bagi meraikan pasangan ini bagip ihak sebelah pengantin lelaki iaitu keluarga bekas ADUN Guar Chempedak yang juga bekas TKBUJ.

Sambutan memang sungguh meriah dengan kehadiran tetamu yang tak putus-putus seawal pukul 11 pagi sehinggalah kepukul enam petang. Dan dimaklumkan juga kepada saya ada tetamu-tetamu yang tidak sempat datang pada siangnya akan hadir meraikan mempelai pada malamnya.

Semalam ada juga tetamu jauh yang datang secara 'advance' kerana ada hal lain pada hari ini seperti Dato' Khalid Nordin, Menteri Pengajian Tinggi yang diiringi beberapa sahabat beliau dari kawasan tempatan yang turut hadir sekali lagi pada hari ini.

Ramai yang kelihatan disepanjang hari meraikan pasangan yang pada saya kelihatan serasi(AllahuA'laam). Keluarga disebelah pengantin perempuan turut saya kenali dan boleh dikatakan bapa pengantin juga adalah rakan saya suatu masa dahulu.

Mengenai suasana seharian, ianya adalah cukup ceria dan terurus. Ada hiburan moden dan tradisi. Pihak penyaji makanan iaitu PANTAS CATERER telah berjaya menguruskan kerja mereka dengan jayanya. Tahniah!!! Begitu juga kumpulan kompang yang berbakat dan kugiran dari kalangan kawan-kawan yang mempersembahkan hiburan yang baik dan penuh dengan persediaan. Semakin meningkat nampaknya!!!!

Gambar-gambar yang sempat saya rakamkan adalah menifestasi kepada peristiwa hari ini dikediaman Dato' Razak Hashim, Ketua Cawangan Guar Chempedak.

GAMBAR-GAMBAR MEMPELAIAL-MAIDAHBERSAMA DENGAN KELUARGATETAMUTETAMU ISTIMEWASAHABAT-SAHABATPENONJOLAN ISTIMEWADUETANTARA YANG MENOLONGPROFESIONALCENDERA HATIJASAMU DIKENANGMENU YANG BOLEH MENGHENINGKAN SUASANASEDIKIT MOVIE UNTUK TATAPAN...

0 Responses to SELAMAT PENGANTIN BARU BANGCIK N AZRIN

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO