SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

POLIS DAN ORANGRAMAI

Posted by Detguaq Friday, January 30, 2009

Aku lihat, baca dan berbincang dengan rakan-rakan mengenai kenapa sejak akhir-akhir ini pihak polis sentiasa diserang oleh pihak berkepentingan, manakala pihak yang satu lagi, yang sentiasa berusaha menjadi rakyat yang baik sudah tentu sentiasa berterimakasih dengan pihak polis yang sentiasa berusaha menjadikan Malaysia aman sejahtera.

Bagi aku rumusan yang ada pada aku tidak dapat lari dari dendam politik. Dendam oleh seorang ahli politik yang terkandas dalam mmenuju matlamat tertinggi politik Malaysia. Maka pihak polis adalah diantara pihak-pihak yang dipersalahkan. Maka jadilah polis ini mangsa dendam politik.

Nasib Tan Sri Abd. Rahim Nor lebih baik, kerana belia telah bersara ketika kes dramatik politik ini dipenghujung, manakala nasib Tan Sri Musa Hassan sentiasa sahaja dicabar secara jenayah dan politik oleh pendendamnya. Kerana apa? Kerana ketika itu yang mengetuai pegawai pendakwa ialah Musa Hassan. Kerana itulah dia sentiasa sahaja cuba disusahkan tugas-tugasnya sebagai KPN. Tans Sri, saya simpati namun pada masa yang sama sentiasa menyokong PDRM dan Tan Sri sebagai KPN kerana walaupun dalam keadaan tertekan dan delima, namun tetap terus menjalankan tugas yang diamanahkan oleh rakyat dan kerajaan.

Pada aku yang berpengalaman berhadapan dengan orang yang melanggar undang-undang amat mengecewakan. Mereka, apabila sahaja terlepas dari hukuman kerana sebab-sebab kelemahan dalaman undang-undang itu sendiri(disebabkan kelemahan manusia) bukannya menginsafi atas perbuatan jahat mereka, tetapi menjadi semakin berani berhadapan dengan kita secara outlaws, malahan menjadi semakin imun dengan pihak berkuasa seperti polis dan tidak segan-segan untuk mencari titik lemah dalam undang-undang untuk berlawan kembali dengan undang-undang tersebut.

Kesimpulannya aku masih yakin majoriti rakyat masih lagi menaruh kepercayaan dan menghormati polis dan institusinya. Aku termasuk salah seorang dari mereka.

0 Responses to POLIS DAN ORANGRAMAI

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO