SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

UMNO MENANG CHEMEY DI GALAS???

Posted by DetGuaqIV Monday, October 4, 2010

Chemey????  Ini adalah slanga orang kedah untuk percuma atau free.  Misalnya dapat makan chemey, dapat duit chemey, dapat bini chemey dan dapat menang chemey.  Tapi chemey juga bermaksud mata yang cacat.  Dalam hal ini aku memilih untuk memakai maskud yang pertama untuk perkataan CHEMEY ini.

Tadi aku melihat blog ABiTW mengenai isu dakwaan Husam kononnya pasrael aka nmemberikan secara percuma kerusi DUN Galas kepada YBM Tengku Razaliegh Hamzah yang kini menjawat sebagai Ketua UMNO Bahagian Gua Musang dan juga Ahli parlimen Barisan Nasional.

(gambar ini dah pernah aku siarkan dolu)

Pada perenggan pertama lagi aku dah di perlihatkan juluran lidah bewak bercabang n.ajis apabila jurublog mengimbau kembali janji n.ajis untuk berundur sekiranya Tun Dr mahathir, negarawan yang banyak berjasa melalui hasil usaha beliau berbanding dengan n.ajis yang 'berjasa' melalui hamburan air liur ceramah merapu lagi menyesatkan.  Mana dia buktinya?

Ini aku CnP kenyataan yang di petik oleh jurublog berkenaan:

Nik Aziz had once claimed that he would quit his Menteri Besar post the moment Tun Dr Mahathir stepped down as Prime Minister.

atau kalu di terjemahkan dalam bahasa kelate:
N.ajis penoh dolu mendakwo ake berambuh dari kerosi Mentri besa sebaik Tun Dr Mahathir berundo sbg Perdana Menteri.

LIDAH GAPO NIEYYYY????

Dan tidak beberapa  dahulu ketika isu kemaruk duit minyak tengah hangat di usung sebagai modal ceramah berbayar mereka, Husam telah menawarkan kerusi DUN Galas(macam dok doa kat ADUN pas sendiri jerrr) kepada YBM Tengku Razaliegh secara percuma dengan bersyarat(sebelahi mereka dalam isu kemaruk duit). Di percayai tawaran berbulu(muslihat) itu adalah dengan rashtu dewa mereka yang begitu rapat dgn Husam selaku 'lam' n.ajis dengan harapan YBM Tengku Razaliegh menyebelahi kem mereka dalam menentang kaedah kerajaan pusat terhadap dana agihan hasil minyak negara kepada negeri-negeri dalam Malaysia termasuklah Kelantan.  Tetapi adakah tawaran itu masih sah sekiranya di beri atas tiket UMNO?

0 Responses to UMNO MENANG CHEMEY DI GALAS???

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO