SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

JIRAT atas Tanah Rizab Melayu???

Posted by Detguaq Thursday, March 1, 2012


Sungai Kob, Karangan, Bukti Penjajahan Kaum Pakatan

Untuk apa sebenarnya Memorial Park atau Perkuburan Swasta terbesar di Asia Tenggara di bina di Sungai Kob, Karangan, Kedah? Berapa keratkah manusia yang bukan beragama Islam dan bukan berbangsa Melayu yang tinggal serta bermukim di Sungai Kob sehingga perlu diwujudkan sebuah tanah perkuburan swasta terbesar di situ?
Siapa sebenarnya yang telah meluluskan tanah yang berstatus pertanian untuk dijadikan Tanah Berstatus Perkuburan di Sungai Kob?
Perniagaan Memorial Park mungkin amat menguntungkan tetapi dengan membinanya di tengah-tengah kawasan bermajoriti Melayu-Islam, ia sebenarnya telah menghina orang Melayu dan agama Islam di kawasan tersebut.  Sungai Kob terletak di Mukim Karangan. Mukim Karangan adalah salah satu daripada mukim yang terdapat dalam DUN Kulim. DUN Kulim pula disandang oleh PKR menerusi Lim Soh Nee.
Kalau beginilah perangai Pakatan Rakyat yang ingin menjadikan kawasan perkampungan Melayu sebagai kawasan perkuburan bukan Melayu-Islam, tidak lama lagi, habislah semua kawasan akan terjajah.
Justeru, pada 17 Februari nanti,jam 2.00 petang iaitu selepas solat Jumaat, bertempat di pekarangan Masjid Al-Ittihad, Sungai Kob, akan diadakan satu perhimpunan membantah pembinaan memorial park (tanah perkuburan swasta) di Mukim Karangan yang dianggarkan seluas 163 ekar. Perhimpunan ini dianjurkan oleh Jawatankuasa Bertindak yang diketuai oleh Ustaz Wahi bin Saidin.
Ketika di Alor Star, Madrasah Salihiah diruntuhkan untuk memberi laluan kepada pembinaan pusat membeli belah, di selatan Kedah pula tanah ditukar status sewenang-wenangnya oleh PTG atas sebab keuntungan yang sedikit.

0 Responses to JIRAT atas Tanah Rizab Melayu???

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO