SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Dalang diBelakang Wayang Kemelut diKedah.

Posted by Detguaq Tuesday, March 6, 2012

Adnan Saad Ketuai Gerakan Jatuhkan Azizan Abdul Razak

Nama Adnan Saad sebelum ini tidak begitu dikenali. Di kalangan orang PAS Kedah pun, nama Adnan Saad agak terasing. Ketiadaan jawatan kecuali sebagai Penyelaras DUN Bakar Bata (PAS) selain kurangnya promosi, menjadikan Adnan Saad bagaikan orang asing dalam kepimpinan PAS Kedah.
Bagaimanapun, kemelut kepimpinan PAS Kedah menyaksikan nama Adnan Saad tiba-tiba terpacul. Adnan Saad yang menjadi dalang grup Anwarinas, kini mengetuai gerakan menjatuhkan Azizan Abdul Razak sebagai Menteri Besar Kedah dan Pesuruhjaya PAS Kedah.
Adnan Saad mengetuai kumpulan yang diberi nama JAWATANKUASA BERTINDAK SELAMATKAN PAS KEDAH. Kumpulan tersebut bermatlamat merealisasikan penyingkiran Azizan Abdul Razak selaku Menteri Besar Kedah dan Pesuruhjaya PAS Kedah.
Daripada maklumat yang diterima, Adnan Saad menyatakan kumpulan yang baru ditubuhkan itu, hanyalah satu permulaan dan mereka tidak akan sesekali berundur atau mengurangkan tekanan sehinggalah matlamat mereka tercapai. Seandainya agenda mereka gagal dalam tempoh terdekat ini, beberapa kaedah lain akan digunapakai.
Jawatankuasa ini akan membuat usul UNDI TIDAK PERCAYA kepada Menteri Besar Kedah pada Persidangan DUN Kedah akan datang. Jika masih gagal juga, mereka akan jatuhkan atau sabotaj Azizan di gelangganya sendiri di DUN Sungai Limau pada PRU akan datang.
Sementara itu, pada masa yang sama, jawatankuasa itu akan terus membuat desakan kepada PAS Pusat sehingga misi untuk menjatuhkan Azizan Abdul Razak tercapai.
Sehingga ke hari ini, status dua orang Exco Kedah masih tidak selesai lagi. Menteri Besar sebenarnya mahukan kedua-dua Exco iaitu Phahrolrazi Zawawi dan Dr. Ismail Saleh digugurkan terus tetapi PAS Pusat telah mendesak dan memberikan tekanan kepada Menteri Besar agar kedua-dua Exco ini dikekalkan sehingga PRU13.
Daripada maklumat yang diterima, Dr. Ismail Saleh sudah membuat keputusan muktamad untuk tidak menerima perlantikan semula ke jawatan Exco manakala Phahrolrazi Zawawi pula dikatakan masih belum membuat sebarang keputusan, sebaliknya bermain tarik tali dengan PAS Pusat dan Azizan.
Dalam reaksinya berhubung permintaan PAS Pusat untuk kekalkan kedua-dua Exco itu, Azizan Abdul RAzak berkata, kalau dia menerima mereka sekalipun, mereka adalah Exco pilihan Pusat, bukannya Exconya.
Sama ada PAS Kedah akan terus membela Adnan Saad dan kumpulannya, ianya bergantung sepenuhnya kepada keputusan Azizan Abdul Razak sendiri. Walaupun para pemimpin PAS berusaha untuk melindungi isu sebenar di Kedah, rata-rata rakyat Kedah terutama sekali ahli-ahli PAS dapat melihat sendiri kesan yang dilakukan oleh kumpulan Anwarinas di Kedah. Perebutan yang ditunjukkan oleh pelbagai kumpulan dalam PAS Kedah, hanya akan merugikan PAS Kedah, terutama dalam kebangkitan semula UMNO Kedah yang dilihat begitu ketara kebelakangan ini.

0 Responses to Dalang diBelakang Wayang Kemelut diKedah.

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO