SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

PAS Kedah Tumbang? Biaq Betoi!!!!!

Posted by Detguaq Saturday, May 15, 2010

Friday, May 14, 2010

 

Dari blog rbf:

TERKINI : PAS TUMBANG, BN BENTUK KERAJAAN DI KEDAH

Berita yang baru diterima dari seorang rakan di Sungai Petani mengatakan BN Kedah sudah mendapat majoriti mudah bagi membentuk kerajaan di Kedah

Difahamkan 19 orang adun Kedah sudah menandatangani surat hilang kepercayaan kepada MB Kedah.

Saya juga difahamkan Pengerusi BN Kedah Datuk Seri Shafie Afdal yang berada di Sibu telah pulang ke KL malam ini dalam keadaan tergesa-gesa dan membatalkan semua programnya di Sibu.

Semua pemimpin-pemimpin BN Kedah dan adun-adun mereka termasuk adun bebas akan mengadakan mesyuarat tergempar malam ini sebaik sahaja Datuk Seri Shafie Afdal tiba di Alor Setar.

**
Walaupun berita sebegini yang aku juga ingin dengar, tetapi aku tidak begitu berkeyakina selagi tiada pengesahan dari sumber-sumber yang boleh di percayai.  Sehingga kini, aku meletakkan cerita ini pada tahap spekulasi.....tapi kalau puak PASRael yang baca, soheh semaksamun habis dalam hati.......janglah macam tu saudara.....

TQVM kpd GMC yang tipon tadi, begitu juga dgn rakan2 FB yang juga bertanya hal yang sama dari aku.  GMC yang bagitau mengenai tulisan berbentuk spekulatif oleh rbf ni...Boleh caya kot?

8 Responses to PAS Kedah Tumbang? Biaq Betoi!!!!!

 1. kalau ada kapai semalam saya dah sampai aloq setar...maklumlah Langkawi dipisahkan dgn lautan...tiada perhubungan darat yang lain...tapi apa pun GMC akan terus melaporkan perkembgn semasa dari puncak Gung Mat Cincang...

  Det senang2 dtglah lgkawi boleh naik cabel car..projek ni PAS punya...kah..kah...kah...jika dahaga Beer pun ada PAS tak haram dah la.... kah..kah..kah...

  kalau nak tengok mat salleh berserban dan berkopiah pun ada sb lagkawi pas dah printah..minah salleh pun dah pakai purdah hasil tarbiyyah pas pada mereka..kah..kah..kah...

  inilah lidah bewaknya puak2 pas la..

   
 2. masih setia Says:
 3. Bro, rasanya dah tak sempat kawan kita nak p lkwi kerana sibuk melaporkan tentang lori-lori jkr yg berulang alik dri wismadarulaman, pelari fail2 (x-file). brita terbaru, kerajaan batu 9 kedah menyesal kerana tak ambil anuar jadi penasihat ekonomi kedah, maka jadinya skrg ni nak bayar gaji pun tak cukup, asyik lewat aja, dah dekat nak liwattt.

   
 4. dap Says:
 5. Syabash PAS. Ustaz dan Tuan guu bijak, matang dalam politik. Inilah yang dikatakan strategi dalam bereperang, biaq musuh syok sendiri. Tapi PAS jagan pula gelabah dek laporan negatif ni, ini perang saraf dari pihak lawan. Harap Nabil su kawasan pdg serai siap sedia dari lani untuk prk parlimen pdg serai, kalau-kalau jadi...

   
 6. masih setia Says:
 7. Terimalah kenyataan, kita sama-sama tengok, harini sorang lagi adun nak keluar, di kedah hanya menunggu masa aja, adalah dinasihatkan agar depa ni semua diberi tarbiah sekali lagi atau pggil aku janji (macam yang pas buat tuuuu. TALAK!

   
 8. Anonymous Says:
 9. wisma darul aman masih kukuh tak goyang lagi

   
 10. jonjo bonji Says:
 11. ...kita tunggu & lihat aja. Kebenaran pasti akan terungkap..

   
 12. Tok Bayan Says:
 13. Ha ha ha....

  Apakah cempedak akan jadi nangka?

  Apakah ular lidi jadi naga?

  Dalam politik, game of impossible adalah reality!!!!

  Muahahahahahhhh

   
 14. masih setia Says:
 15. Bro, Nak goyang lagu mana, wisma darulaman dibina ngan batu bukan ngan buluh. ha ha ha maka sedap la sedap la puak tu mai dok.

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO