SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

DAH BOLEH BERSARA DAH!

Posted by Detguaq Thursday, May 6, 2010


Kalau tang orang salah sikitpun depa pakai segala mak nenek 'magnifier ' untuk perbesarkan kesalahan orang.  Kalau tak cukup juga memperbesarkan cerita, depa edjas pula magnifier tu bagi hangat isu-isu kecil supaya terbakar, umpama kertas yang di letak di bawah kanta bersuluhkan mentari yang terik.

Tetapi bila sendiri dah jadi KERAjaan, maka terlompat-lompatlah mereka umpama terkejut dek laungan Sang Raja Rimba....sehingga kini, mereka berjaya melemparkan kesalahan lunggokkan sampah kepada e-idaman(milik siapakah kompeni ini...).  Tapi nama sahaja berubah penstrukturan, dari KERAjaan kepada SWASAUTA.  Mana tak SWASAUTA, segala tenaga kerja, kenderaan, kelengkapan hatta tong sampah, habis di serap oleh syarikat SWASAUTA ini tanpa perlu membeli apa-apa peralatanpun.

Rupanya tong sampah seperti yang aku jumpa ini masih gamak di 'tugas'kan oleh KERAjaan Tempatan untuk melahap dan menelan sampah sarap walaupun perutnya sudah umpama GUNDORUWO!  Hello Ostad Eizan, bagilah surat pencen ka, surat buang kerja ka dekat tong seperti dalam gambar ni.  Jangan takutlah, kami takkan suruh tubuh pasukan penyiasat khas ataupun yang bertaraf suruhanjaya siasatan sekiranya tong sampah ini dan yang sewaktu dengannya di tamatkan perkhidmatan mereka samada secara paksarela atau sukarela.

7 Responses to DAH BOLEH BERSARA DAH!

 1. Anonymous Says:
 2. Senang nk selesai masalah.. buat syarikat RM2 dah leh taici sana sini... patut la kedah belanda (kata GMC) dah nk lingkup... habuk pun depa nk ternak... tu belum kira ayaq hat geng SADA... nk tgu org mampuih baru kata ayaq nie masalah kritikal... awat bodo sgt pi lantik hat yang tak berapa nk cerdik duk ataih... kalau bodo pun tok sah nk bodo kan org... bdk sekolah lagi cerdik dari hangpa...

  Emm... dah ramai yang suka depa biaq pi la depa rasa... biaq sedaq sikit... buka tukar lagi baik... lagi hancuq ada laa... tu pun kalau UMNO kedah duk nganga lantak pi hangpa la... org bodo sombong bukan boleh diajar...

  tak paa.. org kedah mmg suka...

   
 3. Detguaq Says:
 4. Anon,

  Setuju belako....

   
 5. FU LA MK ! DET BANGKAI APA TU DET TONG SAMPAH KA TONG TAIK PEMIMPIN PAS KEDAH..

  MACAM MANA TONG SAMPAH..MACAM TU LAH IDENTITI DEPA DET OI...

  PAS ITU MUNAFIK..MUNAFIK ITU PAS !!

   
 6. PINJAM GAMBAR2 SENSASI TU DET NAK HANTAR MUZIUM !!

   
 7. jonjo bonji Says:
 8. dah tersilap pilih KERAjaan negeri. inilah akibatnya.. tak reti nak memerintah, abih cacamerba kelam kabut semua. yg menanggung sengsara - rakyat sendiri. dulu masa PRU12 nak test. bagi chan kat "depa" buat 1 penggal. ni baru 2 tahun, dah abih rosak semua. PAS dah bawa imej sampah kat Kedah.
  lagi link terdahulu pasai sampah: http://pemudamerbok.wordpress.com/2009/11/11/sampah-lagi2-sampah-buat-rakyat-menyampah-menyumpah/

   
 9. Detguaq Says:
 10. PASrael akan bubar DUN Kedah?

   
 11. dia tak akan bubar nanti sorru misssss..........

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO