SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

KEDAHSEJAHTERA VS KEDAH AUTATERA PT I

Posted by Detguaq Sunday, January 17, 2010

Kerajaan Negeri digesa selesai masalah air sebelum Mac


ALOR SETAR - UMNO Kedah mendesak Kerajaan Negeri supaya menyelesaikan masalah bekalan air yang dihadapi penduduk negeri ini sebelum Mac depan bagi menunjukkan keprihatinan kerajaan Pakatan Rakyat terhadap penderitaan rakyat berikutan ketiadaan bekalan air, terutama di kawasan pedalaman.

:Setiausaha Badan Perhubungan UMNO Kedah, Datuk Ir Nawawi Ahmad berkata, sekiranya Kerajaan Negeri masih gagal bertindak dalam tempoh dua bulan ini bagi menyelesaikan masalah air yang masih berlarutan setelah pengkorporatan Jabatan Bekalan Air (JBA), ini membuktikan Kerajaan Negeri gagal menjaga kebajikan rakyat.

“Jangka masa dua bulan dianggap munasabah untuk Kerajaan Negeri mengatasi masalah air di Kedah, dan jika mereka berjaya menyelesaikan kemelut ini, ianya boleh menjadi satu hadiah kepada rakyat sempena dua tahun pemerintahan Pakatan Rakyat di Kedah,” katanya.

Ir Nawawi berkata, masalah bekalan air sudah berlarutan sejak lima bulan lalu, dan isu ini sepatutnya selesai sejurus sahaja Syarikat Air Darul Aman (Sada) mengambil alih pengurusan air di negeri ini 1 Januari lalu.

“Saya yakin sekiranya kerajaan yang ada sekarang bertanggungjawab kepada rakyatnya mereka telah melakukan pelbagai usaha untuk mengatasi masalah bekalan dan jangka masa dua bulan ini cukup untuk memastikan seluruh rakyat dapat menikmati bekalan air yang sempurna,” katanya.

Menurutnya, ribuan rakyat yang sering berdepan dengan masalah bekalan air menjalani kehidupan dengan penuh kesukaran, dan sudah tiba masanya rakyat Kedah mampu menyalurkan semula bekalan air tanpa gangguan dan tekanan yang tinggi sebagai hadiah ulang tahun pimpinan Pakatan Rakyat di negeri ini.

“Saya amat berharap Kerajaan Negeri tidak memandang ringan penderitaan yang dihadapi rakyat ini. Mereka asyik menyuruh rakyat bersabar, tetapi sampai bila hendak bersabar. Malah ada pula Exco Kerajaan Negeri yang menasihati rakyat membeli banyak baldi untuk menyimpan air. Bagi saya jawapan itu menggambarkan kerajaan sekarang tidak prihatin menyelesaikan masalah rakyat,” katanya.

***********************************************************************************
Detguaq:  Sembang modai ayaq lioq bolehlah!!!!
***********************************************************************************

0 Responses to KEDAHSEJAHTERA VS KEDAH AUTATERA PT I

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO