SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

MENTERI SELEBRITI VS AHLI POLITIK SELEBRITI

Posted by Detguaq Thursday, April 30, 2009

Selepas memberi komen kpd blog MIM kepunyaan Dr Novandri, terlintas difikiran aku bahawa sikap begini sebenarnya tidak memberi kebaikan langsung, malah kesannya akan terpalit kepada ramai orang.


Dan sikap ahli-ahli politik pembangkang yang lebih menjurus kepada Ahli Politik Selebriti juga membawa kesan yang negatif.  Hasil yang nyata hanyalah menjadikan Malaysia yang dulunya stabil dari segi ekonomi, politik dan sosial kini terus berkocak, kalau dulu hanya berkocak dlm cawan, kini kocakannya berubah kedalam periuk dan harap-harap janganlah pula kocakan itu membesar sehingga sebesar kawah......kalau tumpah rosaklah seluruh majlis!!!

Boleh anda namakan Ahli-ahli politik bertaraf selebriti yang jasa mereka tidak lebih hanya sebagai penabur fitnah, menjual negara, penyembah yahudi/amerika, maruah yang rendah, moral yang rosak dan pendengki tahap gaban terhadap DSNTR terutamanya serta kerajaan BN sekarang ini?

######################################################################

Kalau sebelum ini kita hanya mengenali Chef selebriti spt chef wan, chef kamarul, chef Halimah, Chef Fatimah dll atau Martha dan Rachel Ray dan banyak lagi yang mempunyai slot tv sendiri, begitu juga pakar motivasi bertaraf selebriti seperti Dato Fadzillah Kamsah, Encik Tuah, Dr Shukri dan ramai lagi, juga ada slot masing-masing di TV.

Tak ketinggalan juga pakat kesihatan bertaraf selebriti spt Dr Ismail Thamby, Dr nordin Darus dan lain-lain.

Dalam hal ugama juga ada penceramah-penceramah bertaraf selebriti dan mendapat bayaran yang setimpal seperti Dr Mashitah, Dr Noor cakasr harimau dan suami, senator Jamil Khir, ustaz Wan Sohor, begitu juga selebriti rock yang berubah menjadi penceramah ugama yang saya lupa pula nama beliau.

Dan terkini bertambah lagi dalam senarai selebriti, iaitu menteri selebriti dan ahli politik selebriti.

Jika selebriti-selebriti terdahulu kebanyakannya kita terhibur, belajar sesuatu yang bermanfaat dan penuh maklumat tetapi dua kategori selebriti terakhir hanya membawa imej jiwa kacau dan gila publisiti serta berjaya mengucar-kacirkan negara seperti .....ah...malaih nak sebut nama dia.

1 Responses to MENTERI SELEBRITI VS AHLI POLITIK SELEBRITI

 1. DukeOfUMNO Says:
 2. Bro...aku dah masukkan nama hang dalam list...jgn tak jadi pulak esok malam...pukoi 8.30 kat Cinta Sayang...kalau hang tak mai, aku karate tangan lagi sebelah...hehehhe...baru jadi kanggaroo..!!! Muahahaha...

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO