SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

KISAH ANTARA DUA NEGARA

Posted by Detguaq Friday, April 24, 2009

Tidak habis-habis kisah diantara rakyat Indonesia dan Malaysia dijadikan isu oleh pihak yang sentiasa cuba mengambil kesempatan untuk mengeruhkannya. Kisah terbaru mengenai Tuanku Temenggong Kelantan dan isterinya tiba-tiba sahaja meletup setelah Malaysiakini menyiarkan petikan berita dari koran di Indon.

Bukan kisah mereka yang hendak aku pekatakan, tetapi komenj-komen yang aku dapat baca di ruang komentar blog tertentu. Luahan kemarahan yang tidak berkaitan turut diselitkan oleh komentator-komentator yang terdiri dari rakyat Indon yang pada aku mungkin tidak pernah menjejakkan kaki keMalaysia atau kenegara luar, hidup mereka hanya dibawah tempurung yang tiada cahaya!!!

Lihat sahaja komen-komen yang aku CnP. Tak lengkap kalau aku tidak turut beri komen terhadap komen-komen dangkal mereka yang aku anggap tahap otak mereka lebih kecil isipadunya dari cecair pelincir diKEPALA LUTUT aku.

cretivus.erectus said...

di malaysia sudah habis wanita cantik

ashraf sinclair >> bunga citra lestari
Pangeran "bajingan" kelantan >> manohara

kasian sangat laki2 di malaysia, udah kehabisan wanita berkualitas

**Apakah isteri kepada TT, iaitu Mano itu berdarah 100% Indonesia? Bapa dia bangsa apa? Dan bukankah satu penghormatan bila wanita-wanita Indonesia diperisterikan oleh orang-orang baik? Lainlah kalau dilarikan keluar negara untuk dilacurkan! Atau sengaja keluar negara menjadi pelacur setelah pendapatan menjadi pelacur diIndonesia sendiri tidak selumayan pelacur di Singapura!

Cuba lihat petikan-petikan berita yg saya linkkan dibawah:

1. Utusan
2. Antaranwes(indon punya)
3. Utusan
4. ADUN MAHKOTA
5. Utusan
malingsia said...

anjing!!

itu foto kapan BEGOOO?

Yang punya blog ini GOBLEKK gak ketulungan deh..

GANYANG MALINGSIA!

**Mereka berharap dengan memanggil Malaysia sebagai malingsia membuat kita bungkam. Eh eh siapa yang maling?

Senarai dibawahlah yang sebenarnya maling:

1. Utusan 6. Utusan
2. Utusan 7. Utusan
3. Utusan 8. Utusan
4. Utusan 9. Utusan
5. Utusan 10. Utusan ..........dan lagi dan lagi dan lagi.........dan, dan, dan.....lagi, lagi, lagi.......

PempekQ said...

Malingsia .. Malingsia ..

Cape deh .. TT bejat dibelain ..

Pedophil tuh..

**Umur 17 tahun pedophil kebende? Kat Medan aku dengar crita oleh kawan bangsa Cina kata "lu mau umoq tigabelat pun ada.....nyanji ala luit....uwandegen?

Sedang anak gadis berumur baru 13 tahun dilarikan keLombok, itu barulah pedophil!!! LUTUT!

Ichsan said...

Biasa malingsia emang gitu, biasanya kalo kasus menyangkut kerajaan akan ditutupi serapat-rapatnya, kalo perlu media massa ditekan agar tidak ada publisitas, so will see, what the true happened...

**Lihat bagaimana komentator diatas memprovokasi isu.....tiada kaitan langsung.

Lola Faskah said...

Ganyanggg Malaysiaaaaa.....Tukang Jiplakk...Tukang Namparrrr....Tukang Nyuri Wilayahhhh...Licikkk....Bejatttttt....Nutupin kebejatan Negaranya pke Agamaaaa....
Gak Malu apaaaa ???...Bersembunyi d balik Agamaaaaaaaaa ???...
Dasar Anjing Loe Malaysiaaaaaaa....Tukang Nyulikkk...Balikin Tuh Anak Orangggg.....

Lola Faskah said...

Malaysiaaaaaaaaaaa Tukanggg Tepuuuuu...Tukang Hornyyyyyyy.....liat cewe lgs ngacenggggg.....>.<


**Provokator tahap cecair pelincir LUTUT. Anak orang apa lagi, kalau dah jadi bini orang! Dia pula bersembunyi dsisebalik otak lutong!

8BnEPFU.isw4kXk.ON0Ag7QwKsU- said...

saya rasa, suami mano itu homo sebenarnya, dari mukanya saja sudah kelihatan, mano hanya kamuflase aja, sbenernya si suami doyan laki juga tuh...

**komen tahap sampah paling busssssuuukkk!!! Berperan macam tahu segala termasuk yang ghaib

****************************************************************************************
Dan jika hendak di ikutkan sikap bodoh sombong jenis kodok bawah tempurung maka sudah tentu rakyat kedua negara yang adanya masih ada hubungan kekeluargaan akan serbasalah dan ikut malu dgn sikap segelintir mereka tambah-tambah dibakar lagi perasaan mereka oleh koran kecil yang butohkan pembaca yang banyak demi survival syarikat mereka!!!

DAN ada sesetengah komentator berlagak tuhan seolah-olah tahu semua yang ghaib!

0 Responses to KISAH ANTARA DUA NEGARA

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    GEJUT KEDAH!!!

    GEJUT KEDAH!!!

    SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

    SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
    PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

    DARI PAS KE UMNO