SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Pasai Ubi

Posted by Detguaq Wednesday, May 14, 2008


Aku baru ronda blog Depa-kata :

SELAMAT BERKENALAN DENGAN UBIMemandangkan syor supaya kita semua makan ubi sebagai alternatif kepada nasi dah semakin popular, dipaparkan di sini gambar sebahagian daripada jenis-jenis ubi. Bukan apa, kut la ada adik-adik generasi la ni yang dah tak kenai. Sebenaqnya ada terlalu banyak lagi jenis ubi, daripada ubi kemili sampai la ke ubi gadung dan ubi gajah. Nanti la, kalau perlu, kita perkenaikan secara berperingkat.Jeanbara juga berharap sangat agar kawan-kawan kita macam pu3 kulim, ctz dan lain-lain tu sudi cari-carikan resipi memasak ubi untuk dikongsi bersama. Pesan kita pada kawan-kawan dalam blog ni, yang ada mini market dan kedai runcit, jangan la lepas ni dok penaik harga ubi pulak naaa...
Dan inilah komen aku untuk sama-sama praktikkan:
Aku la ni dok belateh makan capati waktu pagi, tosey waktu tengahari, roti arab petang dan roti nan blah malam. Empat sujek ni aku rotate time table dia. Hat pagi pi malam, hat malam pi tengahari dsbnya. Makan plak tu asas saja. semua ngan kuah parpu saja. Nak bagi kena pasang pula ngan susu lemu waktu pagi, ayaq suam waktu tengahari, barli panaih waktu petang dan susu sarbathalia waktu malam(yang nipun aku rotate). Wat masa la ni aku tengok boleh kenyang gak. Perutpun makin kempeh. Lapaqpun bleh bertahan.Kos?Pagi 2 hinggitTengahari 2 hinggitPetang 2 hinggitMalam 2 hinggitJemelah: 8 hinggit(pukoi rata) saghee.Mamak india kat kedai yg aku pi selalu tupun dah knai....Yennadaeeeyyyy......!!!!!
Bagi aku, aku akan cuba apa saja cara untuk berjimat. Anak2 dan isteri aku utamakan. Biaq depa teruih makan hat yang baguih-baguih. Mak akupun kalau aku belikan benda makan, aku akan beli yang elok-elok. Braih wangi, minyak sayuran, ikan segar, syuq segaq semua aku beli. Aku boleh makan yang aku ceghita diataih tu pun kigha dah Alhamdulillah....

0 Responses to Pasai Ubi

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO