SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Kroni Azizan Buat Hal Lagi

Posted by Detguaq Tuesday, December 13, 2011SEPUPU AZIZAN BUAT HAL LAGI..


SUN NO SEE Md GELAP
Jiwa Azizan lebih dari orang UMNO.Tang ni saya sokong. Sepupu dia, penasihat utama iaitu DATO HAJI PUAT HAJI MOHD ALI yang juga Pegawai Kewangan Negeri diberi kuasa luluskan projek selenggara jalan negeri guna duit kerajaan pusat dan serah projek pada kontraktor yang dulunya 'mantan' Bendahari UMNO Jerlun. Walhal STDC ada, Bina Kuari ada, PKB ada kenapa tidak diberikan kepada SLC, bolehlah keuntungan disalur balik dalam akaun negeri.
Sebagai balasan kontraktor berkenaan membaik pulih rumah lama PUAD di Jalan Kuala Kedah, dengar kata kosnya berjuta.
Apabila landasan berkembar projeknya giat dijalankan, justeru flyover dibeberapa kawasan harus dibina misalnya melewati Masjid Jalan Sultanah. Ada satu lagi rumah DATO PUAD disitu, jadi kontraktor terpaksa menebang pokok mahagoni yang ada didepan rumahnya, namun pokok tersebut sebenarnya ditanam oleh MBAS dan terletak dalam kawasan rezab jalan. Tapi dengan kuasa dia selaku sepupu MB, kontraktor diarah bayar sejumlah RM150,00 pada dia.
Khabarnya projek SULIH yang dah jadi projek kalih DATO PUAD lah bermati-matian pertahankan dan brief AZIZAN bahawa viable projek tu, walhal DATO PUAD dah kena kencing dengan MERAPOH.
Demikian juga projek K-KELI, dan investment tebang balak di PAPUA NEW GUINEA. Dua-dua projek ni rugi.. rugi.. duit rakyat hilang, projek K-GELI (RM400 ribu). Tebang balak di PAPUAN NEW GUINEA hilang RM8 juta, Akashah mana pi dah? HILANG dengan duit rakyat RM8 juta.
USTAZ.. USTAZ, saya puji ustaz cukup baik, tetapi penasihat Ustaz semuanya punahsihat dan jadi pelingkup kerajaan PAS.. Saya kesian kat USTAZ, dah la mata kian blur, tak nampak orang dah.. hanya cam suara saja, makin penat, jantung tak berapa kuat lagi, kalau sepupu USTAZ dok buat kelaku dan kerja begini, habislah USTAZ.. Ustaz bukan sahaja jadi bahan maki dan dimarahi penyokong PAS, malah rakyat satu Kedah. Walau macamana pun USTAZ saya akan tetap sokong dan undi USTAZ dalam pilihanraya umum nanti, itu sudah pasti.
Saya akan balik ke Sungai Limau kampung saya untuk undi ustaz.Tapi saya undi ustaz saja, calon PAS yang lain kita pakat tolak ustaz, sebab macam ustaz kata depa semua BODOH, BANGANG dan tak pandai buat kerja. Macam ustaz selalu merungut, lepas PRU nanti serah balik kerajaan kat BN, senang sikit, ustaz tak payah pening kepala melayan perangai bahlol lembu-lembu pakai lebai ni ustaz. Ustaz jangan bimbang, kebajikan sepupu USTAZ, DATO PUAD tetap terjamin.. Dia boleh terus jadi PEGAWAI KEWANGAN NEGERI sampai mati, dengan syarat kerja secara FREE.. Sebabnya duit negeri dah banyak dia ambik ustaz, dia tipu ustaz keliling, TAK BOLEH PAKAI PUNYA SEPUPU!!!!!
DATO PUAD TAK PA, dia dan bini dia DATIN CHE BARNI (macam BARNEY pula bunyinya) siapapun kerajaan yang naik mereka berdua tetap kekal sebagai PEGAWAI TINGGI KCS.. Apa la nak jadi Kedah
LA NI..Ish..ish..ish
Nota: Kedah Times terima luahan ini dari seorang pengirim Anon. Atas kesungguhan beliau maka Kedah Times siarkan juga keluhan ini. Tiada kaitan dengan Kedah Times.

Read more: http://syburi-times.blogspot.com/2011/12/sepupu-azizan-buat-hal-lagi.html#ixzz1gPXCiRkg

0 Responses to Kroni Azizan Buat Hal Lagi

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO