SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

DAPig Kedah WAJIB Minta tambahan lagi. 4 mana cukup!!!

Posted by DETGUAQ Tuesday, December 13, 2011
Sekarang sudah terang apa yang Calon PAS Kedah Hanggat pungkoq..Ini adalah apa yang di perkatakan tentang 
DAP hantar calon melayu untuk bertanding di KedahCerita DAP nak bertanding banyak kerusi di Kedah sudah lama kita ketahui,dan kini kian nyata setelah apa yang di perkatakan oleh Timbalan Persuruhjaya 1 PAS Kedah,.Hasil dari maklumat yang dapat,mengatakan seorang calon melayu DAP telah di letakan di Kedah,,tapi kita jangan lupa,,DAP pernah berhasrat bertanding 4 kerusi di Kedah,sekarang di Kota Darul Aman memang DAP kekal bertanding,satu kawasan lagi tak di kenal pasti,tapi calon melayu di katakan sudah ada untuk bertanding,,lagi dua menjadi tanda tanya calon DAP bertanding di Kedah
Ini Artikel yang pernah tersiar bulan 9 baru-baru ni.

Isu agihan kerusi di Kedah kian hangat, DAP tuntut 4 kerusi lagi

ALOR SETAR 14 Sept. - Isu agihan kerusi di antara Pas, Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP di Kedah semakin hangat diperkatakan apabila DAP menuntut empat lagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dan dua kerusi Parlimen untuk ditandingi pada pilihan raya umum akan datang.
Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak bagaimanapun berkata, Pas dijangka mengekalkan jumlah agihan untuk parti itu iaitu sebanyak 24 kerusi seperti pilihan raya umum lalu.
"Pas tiada apa perubahan tetapi mungkin DAP dan PKR ada berlaku tawar-menawar," katanya yang juga Pesuruhjaya Pas Kedah kepada pemberita di sini hari ini.
Semalam, Pengerusi DAP Kedah dan Perlis, Lee Guan Aik berkata, parti itu menuntut enam kerusi DUN pada pilihan raya umum akan datang iaitu dua kerusi sedia ada dan empat kerusi tambahan.
Guan Aik berkata, selain itu, DAP juga mahu calonnya bertanding di dua kerusi Parlimen kerana sokongan terhadap DAP kini sudah jauh meningkat.
Azizan berkata, masih terdapat dua minggu lagi untuk DAP dan PKR mencapai kata sepakat mengenai agihan kerusi di dalam perundingan peringkat negeri.
Menurutnya, jika ia tidak dapat diselesaikan di peringkat negeri maka cadangan dua parti itu akan dikemukakan ke peringkat pusat bersama hujah dan alasan masing-masing.
Kedah mempunyai 36 kerusi DUN dengan 24 ditandingi Pas, 10 kerusi (PKR) dan dua kerusi (DAP).
Daripada jumlah itu, Pas memenangi 16 kerusi manakala PKR memenangi lima kerusi dan DAP menang satu kerusi pada pilihan raya lalu.
Bagaimanapun, dua daripada lima wakil rakyat PKR kemudian mengisytiharkan diri sebagai sebagai wakil rakyat Bebas
Calon PAS dah kena jual oleh DAP,

"Elok lah penyangak jual penipu,,dah kena dah"

1 Responses to DAPig Kedah WAJIB Minta tambahan lagi. 4 mana cukup!!!

 1. AnaQarbana Says:
 2. Kerusi Parlimen P17 Padang Serai dan N-34 DUN LUnas sah untuk DAP sama ada calon tu Melayu, Cina ataupun India, PR tentu menang, kerana sebelumini pun terdapat calon DAP bertanding dalam beberapa siri PRU di mana DAP meletak calonnya berbangsa India Karuppaya..manakala di DUN Lunas bekas seorang guru juga berbangsa India....tak pula hilang deposit....sebab Melayu PAS bagi undi kat calon DAP untuk kalahkan calon BN yang bukan Melayu....elok juga dalam PRU ke-13 nanti format sama di gunakan oleh PR...menang dalam tangan...tak perlu susah payah nak kempen.....

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO