SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Sidang DUN Kedah hari ke 3

Posted by detguaq12 Thursday, November 17, 2011

Hari ini perbahasan dewan disambung sepertimana juga semalam iaitu dimulakan dengan soalan mulut dana kemudiannya disambung dengan ucapan menjunjung kasih keatas ucapan KDYMM Tuanku Sultan yang sudi merasmikan sidang DUN untuk sessi kali ini pada 15hb Nov yang lepas.

Soalan-soalan poyo dari adun kerajaan pr kedah memang sudah diduga.  Puji-pujian yang melambung-lantun terhadap bajet 2012 sememangnya telah diduga walaupun hakikatnya ia sebauah belanjawan defisit yang nisbahnya hampir 50%.

Kalau didengar ucapan berbentuk lambung-lantun dari sebelah ADUN psa/pr Kedah seolah-olah kerajaan sekarang ini adalah sebuah kerajaan yang syumul, kerajaan yang tiada cacat celanya, kerajaan yang zero defect.  Ada ADUN dari puak kerajaan pas/pr yang mengucapkan tahniah kepada kerajaan Kedah kerana berjaya mengekalkan kes sifar rasuah padahal bila adun dari puak yang sama bangun meminta penjelasan mengenai tindakan disiplin yang dikenakan terhadap kakitangan kerajaan pas/pr, bangunlah exco yang berkaitan untuk menjelaskan berapa orang telah dikenakan tindakan disiplin seperti tindakan gantung tugas, tindakan beku gaji, tindakan beku kenaikan pangkat tindakan pembehrhentian kerja malah ada kakitangan kerajaan pas/pr Kedah yang telah dikenakan tindakan dibuang kerja kerana rasuah setelah sprm berjaya membuktikannya!  Jadi mana ada SIFAR RASUAHnya????

Kesimpulannya mana-maana partipun yang menjadi kerajaan, rasuah tetap akan berlaku kerana ia berkaitan dengan invidu, berkaitan dengan sikap, berkaitan dengan gaya hidup.  Membenteras rasuah bukan bermakna sesuatu kerajaanitu rasuh seperti yang puak-puak pas/pr tuduh semasa mereka menjadi pembangkang dulu, tetapi ia adalah kes yang melibatkan individu.

DAH JADI KERAJAAN BARU HANGPA TAU!

Nampaknya selepas ini rakyat kedah kena kembalikan mandat kepada UMNO/BN kerana ternyata pas/pr tiada berupaya mengotakan janji-janji mereka.  Takat cakap pakai modal air liur bolehlah!!!!

1 Responses to Sidang DUN Kedah hari ke 3

 1. Anonymous Says:
 2. Mungkin betul komen salah seorang YB Kedah bahawa bajet ni setaraf bajet Daerah bukan bajet negeri.
  SIFAR RASUAH???SIFAR RASUAH???SIFAR RASUAH???SIFAR RASUAH???SIFAR RASUAH???SIFAR RASUAH???SIFAR RASUAH???SIFAR RASUAH??? Ya Allah Ya Tuhanku, tunjukkan lah kepada rakyat Negri Kedah tentang PEMBOHONGAN DAN KEBONGKAKKAN MEREKA INI...

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO