SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Tok Man Tok Jit jadi itu, Tok Li jadi ini

Posted by detguaq8 Sunday, February 20, 2011

Setelah menunggu lebij dari tiga jam, akhirnya wartawan-wartawan akhbar dan elektronik dapat tahu juga keputusan hasil dari mesyuarat BPUNK malam tadi dan seperti mesyuaratnya yang pertama, mesyuarat kali ini juga melangkah jam yang mengubah tarikh dan hari.

Nampaknya DS Najib Tun Razak telah merestui Dato' Othman Aziz sebagai Setiausaha BPUNK, manakala Dato' paduka Ghazali Ibrahim, Pegawai Tugas-tugas Khas kepada Perdana Menteri pula telah di lantik sebagai Bendahari BPUNK.  Dato' Ir Nawawi dilepaskan dari bebanana tugas di BPUNK bagi membolehkan beliau memberi lebih tumpuan kepada UMNO Bahagian dan rakyat Langkawi.

Sementara itu DS Jamil Khir kekal sebagai Pengerusi Biro Penerangan BPUNK dan satu jawatankuasa khas bagi menyelia jentera pilihanraya pada PRU akan datang juga telah di ujudkan.

He he he...aku hanya nak ucapkan SELAMAT BERTANGGUNGJAWAB dan selamat segera menjalankan tugas masing-masing kerana PRU12 semakin menghampiri tarikh luput dan PRU 13 semakin pasti akan tiba.

4 Responses to Tok Man Tok Jit jadi itu, Tok Li jadi ini

  1. mahawangsa Says:
  2. Cantiklah tu kabinet UMNO Kedah.Tok Li jadi bendahari pula.Hidup lagi laaa dia.Aku nampak mantap jugalah.Cara kerja belum tahu lagi.Depa kena pulun betoi-betoi dari saat ini.Kena dengar rintihan semua pihak.Jangan dok pakai laporan bohong dari kerua bahagian sahaja.UMNO kedah kena serang kubu PAS,PKR ,DAP mulai saat ini.Jangan dok serang kubu umno sahaja.Buang masa.Pemimpin umno kena ada telok yg tulin bukan telok pelastik.Robohkan kubu PAS dimana sahaja.Sapa yg lena biarkan dia lena.Selamat maju jaya.Hidup Tok Lieeee

     
  3. detguaq Says:
  4. Tidak dapat di nafikan hubungan Tok Li dengan DS Najib sedikit sebanyak membantu beliau ke jawatan itu, tetapi tentunya tanggungjawab itu akan di pantau secara dekat oleh DSNTR.

    Zaman KB manipulasu lapuran bahagian sudah berlalu bersama era paklah kakitido, kerana DSNTR bagi pendapat aku mengambil sikap cukup berhati-hati terhadap semua maklumat yang sampai ke tangan beliau. beliau melakukan perkara yang betul seperti apa yang TDM lakukan semasa era hebat negarawan tersebut.

     
  5. hisham Says:
  6. tak pa la....
    kita tengok apa yang depa nak buat.
    PRU12 lepaih depa2 ni dah diajarq.
    kita tunggu..tengok depas ni dah belajarq ke tak.
    najib dah bagi kepercayaan kat depa.
    kita orang2 bawah ni..yang kesetian kita bukan terletak pada wang ringgit dan projek buat gheta maka kita terima dengan hati yang terbuka.
    kita berjuang demi kepercayaan dan kesetiaan kita pada parti.
    kita berjuang dalam umno bukan kerana tok li,tok det atau mad bashah.
    aku ada sedagha yang jadi oghang kuat umno peringkat cawangan di bhg pdg terap.
    dia ni tak takut sapa,tok li pun dia maki kalu tak btoi..
    dgn tok det tu dia main panggil nama jer,tak main la datuk2.
    masa PRU12 lepas depan2 orang dia maki pasai tak mau pi lawat satu kampong dalam dun pedu.
    syeb sobri toksah kira lah..
    tengah malam pun kalu ada masaalah orang kampong dia tepon suruh pi jumpa.
    tak dan pakai seluarq syed sobri dia kerja kan.
    dia tak reti nak ampu2 ketua..had tak betoi dia balun semacam jer.
    dia ni kesetiaan dia cuma pada umno.
    aku tengok hidup dia pun susah,motong pun pokok getah orang.
    ada kereta saga tahun 89 dan motor burok.
    aku tanya awat tak minta kat tok li atau tok det...dia kata..dia masuk umno bukan pasai nak cari senang..
    kekadang aku tengok rumah dia dah serupa rumah wakil rakyat..ada saja yang mai mengadu tak kira siang malam..termasuk orang pas.
    dia bukan bolih bagi apa2 pun selain secawan kopi atau pun cucorq pisang.
    tapi orang kampong dah percaya kat dia..sebagai penyambung rakyat dengan wakil mereka.
    sebilangan kecil pejuang2 umno macam ni lah agaknya yang membuatkan dun kola nerang dan dun pedu dimenangi umno.
    cuma kita kena faham dan insaf...bukan semua manusia itu baik tak kira dia orang politik,ulama atau apa saja profesional mereka.

     
  7. detguaq Says:
  8. Bro Hisham,

    Sememangnya Allah ujudkan manusia dalam pelbagai watak. Cerita mengenai watak sedara kepada hisham ini juga ujud di lain-lain tempat, mereka inilah wira tak didendang baik dalam politik mahupun dalam komuniti masyarakat setempat. Jika masing-masing tahu peranan diri dan tanggungjawab yang perlu di tunaikan, maka lancarlah 'way of life' kita semua.

    Bro hisham! Satu contoh cerita yang HEBAT!

     

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    GEJUT KEDAH!!!

    GEJUT KEDAH!!!

    SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

    SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
    PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

    DARI PAS KE UMNO