SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

SUSAH SANGAT KA?

Posted by Detguaq Tuesday, June 16, 2009

Judge No Rule Easy

Tarikh keramat 1hb Julai 2009 semakin mendekati kita. Pada hari berkenaan yang jatuhnya pada hari Rrrrrabu insaAllah akan dijalankan kes mahkamah(perbicaraan) diantara Saiful Azlan Bukhari dan Blotherrrr Anvar Bin Iblahim. Hari itu juga telah beliau namkan sebagai Hari Kebenaran.

Malangnya belumpun bermula kes diperdengarkan, seorang hakim telahpun membuat keputusan penghakiman. Sungguh hebat hakim ini, lebih hebat dari Hakim-hakim seluruh negara. Keilmuan hakim ini tidak siapa boleh pertikai, kerana itulah beliau telahpun mengumukan hasil penghakiman setebal satu mukasurat dgn tulisan separuh muka atau kurang.

Siapaka hakim itu wahai rrrrrakkyattt? Sebenarnya hakim ini lebih banyak mendiamkan diri didalam parlimen sambil menunggu-nunggu ketibaan hujung bulan untuk keATM bagi mengeluarkan wang elaun sebagai AP. Itulah tugas utama AP ini.

Dan sekali-sekala bila diluar terutamanya bila dikelilingi oleh geng barulah hakim ini berani menuturkan kata-kata. Beliau adalah No Rule Ezy.

Ini aku CnP dari blog Pendekar Perak yang memetik tajuk akbar dari Sinar Harian dan kata-kata beliau yang aku anggap telah menggangu perjalanan kes serta menghina hakim yang mengendalikan kes serta juga mahkamah.

Muka depan akhbar sinar harian hari ini sarat dengan berita mengenai perbicaraan yang bakal berlangsung pada 1 Julai 2009 ini. Pelbagai kenyataan diberi oleh beberapa pihak dan diantaranya adalah anak kepada pihak terduduh YB Nurul Izzah. Hatta, ia membuatkan saya terpanggil untuk menjawab beberapa kenyataan yang pada hemat saya agak menyimpang dan perlu dijawab bagi mengelakkan kekeliruan orang ramai.

''Ayah akan menang dalam kes berkenaan sekiranya tidak ada campur tangan pihak lain terutama orang politik'' kata Izzah

Jika diteliti ayat berkenaan, pada aku beliau telah sengaja menimbulkan prejudis terhadap mahkamah. Period.

Mengenai sifat ke'ular'an Blotherrrrr Anvarrrrr Bin Iblohim yang sentiasa mencari helah agar kes ini dapat terus ditangguhkan dengan mengupah peguam-peguam bukan Islam beliau seperti Sang Karang Nyair mencari, mengorek serta menggali apa sahaja alasan tanpa mengira kewajaran dan logik asal ada alasan. Lalu dapatlah kes ditangguhkan dan beliau teru dapat sedikit 'token' kebebasan sebelum satu lagi tarikh terbaru diumumkan.

Kesimpulannya pada aku senang, cadangkan pihak berkuasa melarang Blotherrrr Anvar Bin Iblaheem dari mengunjungi keluar negara sehinggalah kesnya selesai disebut dan dihakimi. Bukannya hendak membatalkan passport beliau, hanya mencadangkan penangguhan, maklumlah beliau tu taraf Menteri. Menteri apa? Menteri Parlimen! Dan jika ditangguhpun pemergian beliau keluar negara, tidak akan ranap, tidak akan kucar-kacir dan tidak akan porak-perandapun negara yang dia ndak pi tu.....

Takkan itupun pihak berkuasa tak bleh buat? Kalau tak bleh, kuasa apa lagi yang pihak tu ada?

2 Responses to SUSAH SANGAT KA?

  1. tempursakti Says:
  2. ha tudia.....kalau anak boleh bela pak ...dah tentu pak tu tak bersalah dan tak pernah bersalah biag pun terbukti bersalah...tu dia anak yang mendapat didikan dan bodekan yang diborekan...
    maka selepas ini al-jubru akan mengedik ekog yang bergelomiang dengan taik mengibasnya dimerata-rata....jaga-jaga jangan kita terpalit dan terpercik taik dari ekog yang dilibas sudahhhhhhh la........

     
  3. Seberangi Says:
  4. Ini baru kata anak bapak !! susah nak cari anak bela bapak selalu anak bela emak..... bapak jd mangsa,ni yg kata benih baik jatuh dilaut jadi ban pasir,jatuh di darat jadi telaga.

     

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    GEJUT KEDAH!!!

    GEJUT KEDAH!!!

    SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

    SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
    PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

    DARI PAS KE UMNO