SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

PAKEJ RANSANGAN: ADAKAH IANYA UMPAMA TERATAI?

Posted by Detguaq Tuesday, June 9, 2009

Aku tertarik untuk mengenengahkan isu ini, kerana aku dengar bahawa pakej baru tidak akan diumumkan malah akan terus dilaksanakan. Setelah dua pakej ransangan telahpun dilancarkan sehinggalah pengumuman terbaru mengenai pakej ransangan yang terbaru, aku teringat perbincangan aku dengan seorang sahabat mengenai tandatanya kekersanannya terhadap golongan sasaran. Bagaimana pula dengan golongan yang berada diluar lingkaran sasaran?

Jika nelayan dan petani berupaya mendapatkan manfaat melalui persatuanseperti subsidi baja dan disel, jika syarikat pengangkutan juga mendapat manfaat melalui persatuan mereka, pemandu-pemandu teksi juga begitu(?) Lagi sekali, macamana mereka-mereka yang berada diluar? Maksud sahabataku golongan rakyat biasa seperti orang yang bekerja sebagai pemotong pokok, pemanjat kelapa, tukang kampung yang kekadang ambil upah ganti bumbung bocor, tambah ruang dapur, baiki jamban, begitu juga dengan peniaga-peniaga kecil dan juga peniaga pasar malam?

Aku harap pembaca dapat memanjangkan lagi senarai mereka yang berada diluar 'circle' yang mana kerajaan mungkin terlepas pandang. Mungkin keluh kesah mereka tidak sampai kecuping telinga kerajaan kerana tiada saluran tertentu yang dapat mengenengahkan rungutan mereka

.
tukang rumah kampung
penebang pokok

pemanjat kelapa
peniaga pasar malam

3 Responses to PAKEJ RANSANGAN: ADAKAH IANYA UMPAMA TERATAI?

 1. DukeOfUMNO Says:
 2. ermmm...aku takut tak sampai ke tangan yg sepatutnya dapat...hehhe...maklum la...hehhe..anyway...kita kena bersangka baik dulu....kan?

  p/s: err...kalau "pemanjat pokok nyoq" macam kat dalam "gambaq" hang tu tak dapat pakej rangsangan jugak...memang "buta" la org tengah tu...hehhehe...

   
 3. Detguaq Says:
 4. Yang tu memang 'merangsang'kan 'pakej' anda....he he he

   
 5. DukeOfUMNO Says:
 6. Bloggers di wilayah utara akan mengadakan sesi perjumpaan kali ke 2 dalam masa yang terdekat. Ramai bloggers utara yang telah mengesahkan kehadirannya seperti "Depakata", "RamliDAP" dan sebagainya. Butirannya adalah seperti yang berikut:

  Tarikh : 4hb Julai 2009 (sabtu).
  Lokasi : Sg. Petani Inn.
  Masa : 8.30 malam.

  Kepada sesiapa yg berminat sila "book kerusi" anda di bloggersutaraunion@yahoo.com sebelum 3hb Julai 2009. Terima kasih.

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO