SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

SECIPUT 7

Posted by Detguaq Sunday, May 24, 2009


SDR SOBRI AHMAD, PENGERUSI GPMS MERANGKAP
NAIB PRESIDEN MAJLIS BELIA MALAYSIA YANG JUGA
SETIAUSAHA AGUNG MAJLIS KERJASAMA BELIA ASEAN
anak jati Guar Chempedak.


ANAK-ANAK MUDA YANG HADIR


MENYAMPAIKAN HADIAH CABUTAN BERTUAH
TERIMA CENDERAHATI DARI HJ KARIM


1. Aku memang agak lama tak ziarah Pejabat UMNO Bahagian. Memang kalau tiada urusan aku tidak kesana. Pagi ini atas urusan untuk membantu beberapa anak 1Melayu yang ada potensi dalam akademik dan vokasinal aku pergi kesana dengan hasrat untuk bertemu dengan NKUBJ, Sdr Ikmal untuk urusan berkenaan.

2. Sampai kepejabat aku agak terkejut kerana pejabat dipenuhi oleh orang ramai dengan pelbagai urusan. Rupa-rupanya masih ramai rakyat Jerai yang terus memberi kepercayaan terhadap UMNO untuk membantu dalam urusan mereka. Rakyat bertali arus keluar dan masuk untuk berjumpa dengan beliau sehinggalah ketengahari.

3. Rentetan dari itu aku disyorkan oleh beliau untuk menguruskan pertemuan beliau dengan mereka-mereka yang berkenaan pada Ahad hadapan, InsyAllah.

4. Kebetulan rakan lama aku juga ditakdirkan bertandang ke pejabat UMNO Jerai. Beliau yang aku maksudkan ialah Sdr Sobri Ahmad, seorang aktivis belia yang terkenal diperingkat kebangsaaan. Tujuan kehadiran beliau adalah atas permintaan Sdr Ikmal meminta untuk memberi ceramah dan meresmikan penubuhan persatuan belia di Taman Seri Jerai, Gurun.

5. Aku pula diminta menemani beliau untuk kesana kerana aku tahu tempat itu. Majlis diadakan pada pukul 3.30ptg.

6. Tepat pada waktunya kami sampai kesana dan telah menunggu Haji Karim, isteri beliau Kak Milah, Faruddin seorg pegawai jasa dan Pengerusi Penaja dan juga pemuda-pemuda, pemudi-pemudi dan beberapa orang wanita yang membantu perjalanan majlis berkenaan.

7. Kehadiran kira-kira 30 orang pemuda/pemudi menyebabkan Sdr Sobri begitu terharu. Tanpa berlengah majlis dimulakan dan seterusnya Sdr Sobri diberi peluang untuk menerangkan peri pentingnya belia menyertai pertubuhan yang bersifat begitu.

8. Sebagai orang kuat belia, penerangan beliau ternyata begitu berkesan kerana selepas beliau memberi ucapan dan sessi soaljawab dibuka ramai yang bertanya pelbagai hal mengenai belia.

0 Responses to SECIPUT 7

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO