SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

PERJUMPAAN PEMUDA YANG PEMALU

Posted by Detguaq Saturday, April 19, 2008

Aku dapat tahu agak lewat, iaitu sehari selepas perjumpaan PEMUDA di Havard. Ada keluaq gambaq didlm soratbaq. Dalam banyak-banyak suara Pemuda yang ingin kepada perubahan pucuk pimpinan, masih terdapat sora-sora yang masih coba mempertahankan kepimpinan sediaada yang terangjelas goyah kelihatannya. Pendirian Pemuda Jerai amatlah mendukacitakan saya. Keberanian mereka untuk terus mempertahankan Pak Lah pastinya bukan suara dari akar umbi, tapi dari akar yang tak berubi..... sama macam sora ketua bagian yuang kena boo di Kelab Cinta Sayang.

Dahlah cerita pasai politik Jerai kurang keuMaya, bila ada pula tu sora yang hanya mewakili kelompok elit bagian, baik Pemuda maupun PeTUA, PeTERI maupun PePUAN. Depa ni boleh terima ka ilmu hisab(metamatik) ala Jerai ni????? 2-1=-1. Aku tak mau anak aku belajar diTadika Jerai ni. Ilmu hisab depa lain dari yang aku dok belajar dulu-dulu. Kalau pi ambil Ujian, tentunya diJerai sahaja yang cikgu rait kertas uijan kata betui 2-1=-1. Tapi kalau anak aku kena tukaq sekolah pi Merbok ka, pi Sungai Petani ka, sahih cikgu disana gelak kat anak aku dan sahih kertas ujian anak aku dikira failed..... Tambah-tambah kedua2 bagian tu dah tengalih pi belah nu habeh.....

0 Responses to PERJUMPAAN PEMUDA YANG PEMALU

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO