SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

JOM SOKONG LYNAS.

Posted by DETGUAQ11 Monday, October 17, 2011


Baru-baru ini aku berpeluang mendengar sendiri dari mulut mereka yangdiberi amanah untuk mengoperasikan kilang memproses 'rare earth' untuk dijadikan pelbagai barangan berasaskan teknologi tinggi yang kini mendapat permintaan dunia dan menjadi rebutan beberapa pihak untuk mengusahakannya disamping baik untuk persaingan kerana sekarang ini ianya hanya dimonopoli oleh sebuah negara sahaja, iaitu China.

Bahan mentah yang di panggil 'rare earth ini adalah satu bahan mentah yang dikategorikan selamat oleh pakar logam dan pakar fizik seluruh dunia.  Dan rakyat Malaysia secaraq khusus akan mendapat manfaat dari penghasilan beberapa produk berasaskan 'rare earth' yang telah diproses ini. Malah badan tertinggi dunia yang mengawasi isu atom dunia iaitu IEAE juga sudah mengkategorikan 'rare earth' adalah bahan selamat.  Kesan radiasinya adalah bersamaan dengan pancaran radiasi dari tubuh kita sendiri.

Oleh itu sebagai rakyat yang memahami aspirasi kerajaan dlam memajukan negara dan memberi peluang pekerjaan kepada rakyatdisamping pendekatan Pardana Menteri yang sedang berusaha menajdikan Malaysia sebagai negara  maju dan rakyatnya berpendapatan tinggi, projek memperoses 'rare earth' untuk tujuan yang baik wajarlah aku sokong.


1 Responses to JOM SOKONG LYNAS.

 1. Anonymous Says:
 2. aku sokong sebab ahli parlimen pas yg pakar nuklear tu cakap lynas selamat. fuziah je tipu. ada ke patut cakap loji nuklear mcm kat jepun tu.

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO