SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Mayat Hidup Keluar dari Kubur!

Posted by detguaq12 Sunday, July 31, 2011BERSIH 2.0: Saya tak sembunyi, kata ShuhardiShuhardi Md Isa, lelaki yang didakwa berlakon sebagai Allahyarham Baharudin Ahmad yang meninggal dunia dalam perhimpunan BERSIH 2.0 di ibu negara pada 9 Julai lalu, hari ini menafikan dirinya bersembunyi, melarikan diri dan enggan bekerjasama dengan polis.


**Dia tak sembunyi, dia tak melarikan diri dan dia tak kata tak mahu bekerjasama dengan polis, dia sebenarnya betul-betul mati selama 3minggu, iaitu MATI AKAL.  Hari ini dia hidup balik kerana telah mengumpul cukup alasan untuk diputarbelitkan kepada rakyat!


Shuhardi yang ditemui pada satu sidang akhbar di Kuala Lumpur, sebaliknya berkata beliau tidak pernah menerima sebarang surat rasmi memintanya menghadirkan diri bagi membantu siasatan dari mana-mana balai polis. 
**Surat rasmi???  Ha ha ha...Apa dia ingat dia menteri ka?  Sepatutnya dia sedar bahawa dirinya hanyalah barua tahap paria sahaja.  Mengapa pula perlu tunggu surat rasmi?

"Bukankah polis lebih profesional dan tahu segala prosuder jika mahu seseorang itu memberi keterangan berhubung apa-apa kes? Saya tidak bersembunyi, datanglah ke rumah saya dengan tertib. Saya akan bekerjasama dengan mereka (polis)," katanya.
**Tertib?  Tahukah dia apa erti tertib?  Layakkah dia menggunakan perkataan tertib??  Mana ketertiban beliau terhadap undang-undang dan arahan kerajaan?  Demo bersih tu tertibkah?  Berlako MAMPUS tepi jalan tu tertib kah? Bertujuan menipulasi rkayat irtu tertibkah?  Jika nak demand, demanlah diri tu dulu sebelum demand kepada orang.

Shuhardi yang juga Setiausaha Agung Persatuan Usahawan Konsultan dan Pengarah Islam Malaysia (Uruskop) menjelaskan, beliau terpaksa tampil memberi penjelasan berhubung kekeliruan kematian Allahyarham Baharudin kerana ia jelas menjatuhkan maruah dirinya.
**Maruah?  Perangai setaraf PARIA ada hati bercakap pasal maruah.  Berlakon seperti orang setengah nyawa untuk menimbulkan kekeliruan kepada rakyat itu bermaruah ke? Berlakon menggunakan syahadah untuk mengelirukan mereka yang menonton itu bermaruahkan?  Bagi aku itu adalah satu penghinaan terhadap kalimah suci orang beragama islam terhadap nilai syahadah.  Begitu lancar menjual syahadah demi untuk menimbulkan kebencian rakyat yang jahil kepada kerajaan.  Hukum kerat lidah mungkin sesuai untuk dia.

"Saya masih hidup... yang meninggal Allahyarham Baharudin. Saya ingat perkara ini dah selesai dan saya tidak perlu tampil beri keterangan kerana ada blogger-blogger yang mengeluarkan gambar saya dengan mengatakan saya adalah Allahyarham Baharudin, telah meminta maaf kepada saya.

** Suhardi dan blogger pembangkang WAJIB MINTA MAAF KEPADA SELURUH RAKYAT MALAYSIA SECARA RASMI.


Kekeliruan

"Tapi semalam bila saya lihat komen Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Khalid Abu Bakar yang berkata saya dipercayai menyembunyikan diri, saya terpaksa mendedahkan perkara ini," katanya.

**Terpaksa atau berasa tertekan dan malu bila komplot ini terdedah???  Atau memang sudah tiada perasaan malu dalam diri yang sudah jauh hanyut dengan kepercaayan sendiri bahawa dia sedang melakukan perkara terkutuk?  Ini kerana ada mereka yang menilai perbuatan suhardi itu adalah mulia.  ROSAK!

Beliau berkata polis sepatutnya menyiasat mereka yang mengeluarkan kenyataan mengelirukan mengenai dirinya daripada menumpukan siasatan ke atas dirnya sendiri.

**Siapa mengelirukan siapa?  Siapa yang memulakan episod yang bertujuan untuk mengeliukan rakyat?  SIAPA?

"Saya yakin pihak polis mampu membuat siasatan berdasarkan maklumat dalam internet tanpa perlu melibatkan saya. Malah saya rasa polis sepatutnya siasat mereka yang keluarkan kenyataan keliru mengenai mereka. Saya rasa sepatutnya saya yang menyaman mereka (blogger) yang salah dengan mengaitkan nama saya itu," katanya.

**Rasa itu rasa ini....memang mudah jika hanya guna modal air liur untuk merasa, tetapi bagaimana mereka yang perlu menggunakan akal dan tenaga untuk menutralkan rasa yang beliau buat dengan sengaja?  Allahyarham Suhardi ni, kalau nak saman, baik saman blogger-blogger pembangkang dulu kerana terburu-buru mengaitkan kematian beliau dengan kematian sebenar.  Lebih banyaka pembohongan dari beliau, lebih banyak kebenaran akan dibuktikan. SAMAN!

"Tetapi kerana kenyataan maaf dan pembetulan fakta yang dibuat seawal 10 Julai, maka saya menganggap perkara ini tidak perlu diperpanjangkan, malangnya kira-kira seminggu selepas peristiwa Bersih itu, pihak polis dan media masih mengaitkan nama saya," katanya.

**PERSOALANNYA:  MENGAPA DAN APAKAH KEPERLUAN NYA SEHINGGA BELIAU SANGGUP MELAKONKAN WATAK TERJIJIK ITU, WATAK YANG MENGALAHKAN LAKONAN OLEH OMEGAY DAN CHINA DOLL!

Beliau berkata kekeliruan tersebut terlebih dahulu telah dijelaskan oleh anaknya menerusi "facebook" dengan menjelaskan bahawa gambar yang disiarkan bukanlah gambar Shuhardi yang pengsan dalam perhimpunan tersebut.

**Anaknya dan juga beliau sendiri juga WAJIB menghuraikan keperluan Allahyarham bapanya BERLAKON sehingga begitu rupa!  Mengapoa tidak berfikir risikonya sebelum berlakon dengan cara yang menjijikkan itu?  Syahadah dipermainkan untuk mempermainkan sentimen rakyat! RAKYAT DIPERMAINKAN!

Bapa kepada dua isteri dan 10 anak ini mendakwa tidak berkomplot dengan mana-mana pihak tertentu untuk berlakon dalam apa jua "aksi" kematian serta tidak mengenali Allahyarham Baharudin (kanan) sendiri.

**Aku nak memperingati 'tregedi kematian' Allahyarham sekali lagi, sejrus sebelum beliau 'menghembuskan nafasnya yang terakhir'....."Kalau dia tak datang, habislah kita"....Iaitu dialog kepada rakan komplot beliau mengenai hasrat beliau untuk tarik perhatian pihak PRDM terhadap aksi yang telah beliau atau pihak tertentu sediakan. KOMPLOT DAN SKRIP TERANCANG TIDAK BOLEH DINAFIKIAN SEMUDAH ITU!

"Saya juga tidak kenal dengan mana-mana wartawan atau jurugambar yang datang buat liputan.Saya bukanlah "desperate" untuk dapatkan sogokan yang tidak bermaruah kerana Alhamdulillah saya hidup mewah," katanya.

**Tidak perlu kenal mana-mana wartawan:Itu kenyataan yang benar dalam keadaan beliau di kelilingi oleh ratusan jurugambar dan wartawan. Tidak perlu kienal, hanya perlu sedikit aksi untuk menraik perhatian wartawan dan jurugambar, iaitu aksi bersyahadah sambil nazak. Nampaknya dalam negara yang KERAJAANNYA ZALIM DAN KEJAM, MASIH ADA RAKYAT YANG DAPAT HIDUP MEWAH.  NAK NAFI APA LAGI? Yang diperbodohkan ialah rakyat yang hanya mendapat uoah sebungkus nasi campur, sekotak minuman dan sehelai T Shirt!

Suhardi berkata beliau bersedia memberikan kerjasama dengan pihak polis.

**Suhardi kena hantar SURAT RASMI!

- Bernama

**Mungkin Suhardi boleh ceritakan pengalaman beliau semasa dalam 'kubur'.


1 Responses to Mayat Hidup Keluar dari Kubur!

 1. Anonymous Says:
 2. ebenarnya keluarda anak bini-bina dan orang tua dikampng dah malu teramat sangat kah kah terlampau sangat nak jadi barua PAS dan PKR ada anwar dan hj adi nak tolong settekan hal ini.....padal muka ko..

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO