SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Antara Dua, yang mana BENAR?

Posted by DETGUAQ11 Wednesday, July 6, 2011

Pada 29Jun yang lalu, akhbar nyamuk yang tiada kewibawaan kerana di kepalai oleh seorang yang bisexual iaitu Suara keadilan telah mengeluarkan kenyataan ini:Tiada sebab pertubuhan silat mesti musuhi peserta Bersih- cikgu Majid Mat Isa

(Oleh: Ahmad Fadli)
PULAU BESAR: Pengamal silat yang sebenar tidak akan bermegah-megah dengan ilmunya dan mengancam keselamatan orang lain, sebaliknya hanya mempergunakan ilmu yang dipelajari untuk manfaat agama, bangsa dan negara.
Malah, mana-mana pengamal silat yang dengan sengaja menakut-nakutkan orang lain untuk menunjukkan kekuatan, pasti akan menerima balasan daripada Allah.
“Orang yang hendak buat kacau kita tidak galakkan. Kalau mereka hendak tunjuk megah, Allah Taala akan bagi balasannya,” demikian dinyatakan Pengasas dan Guru Utama Pertubuhan Silat Seni Pusaka Gayong Malaysia, Cikgu Abdul Majid bin Mat Isa.
Beliau berkata demikian sewaktu mengulas kenyataan  Omardin Mauju, Guru Utama Silat Lincah Malaysia yang mengancam supaya perhimpunan Bersih 9 Julai ini dibatalkan, jika tidak mahu ‘berperang’ dengan pengamal seni silat di negara ini.....baca seterusnya

Tetapi setelah aku bertemu dengan satu berita terbaru, berita yang masih lagi hangat dan belum basi berbanding berita bertarikh 29Jun berkenaan, aku jadi terus tertanya-tanya mengenai kredibelitiakhbar tajaan B A B I ini.  Lihat berita terbaru dibawah:

Silat Pusaka Gayung nafi terlibat mengepalai Bersih - YDP

04/07/2011 10:39pm

JERAI 4 Julai – Pertubuhan Seni Silat Pusaka Gayung Malaysia (PSSPGM) hari ini menafikan dakwaan terlibat mengepalai perhimpunan haram Bersih pada Sabtu ini seperti yang disiarkan oleh beberapa blog.
Yang Dipertuanya, Datuk Abdul Majid Mat Isa berkata, tuduhan itu bersifat fitnah dan ingin menjatuhkan nama pertubuhan itu serta lebih 200,000 pengamal silatnya.
Katanya, pertubuhan tersebut tidak pernah menyokong apa jua anasir jahat yang disifatkan boleh mencetuskan huru-hara di negara ini.
“Ini satu pembohongan besar. Saya dan pertubuhan ini tidak terlibat langsung. Saya sebagai ketua tidak akan mengheret pesilat-pesilat ini untuk terbabit semata-mata demi kepentingan seseorang.
“Kami tetap dengan mandat pertubuhan dari dahulu lagi yang akan berdiri teguh di belakang kerajaan yang sah dan kedaulatan Yang di-Pertuan Agong. Matlamat kami bukan untuk menjadi kumpulan samseng untuk menghasut manusia supaya menjadi angkuh,” katanya.
Beliau berkata demikian pada sidang akhbar di gelanggang PSSPGM di Kampung Guar Nenas, Gurun di sini hari ini.
Kata Abdul Majid, lima laporan polis telah dibuat oleh pertubuhan tersebut di seluruh negara sebagai bantahan terhadap perhimpunan haram itu. – Utusan

**Aku kenal orang Guar Nenas. Tetapi  B A B I ingat PSSGM dah lupa apa yang beliau lakukan walaupun pernah satu ketika beliau dijulang kerana kekhilafan masa lalu oleh PSSGM.  Mereka tidak kan masuk longkang yang sama untuk kedua kalinya!


0 Responses to Antara Dua, yang mana BENAR?

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO