SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Antara Bercakap dan Meraban(Merapu)

Posted by Det Guaq9 Wednesday, April 13, 2011


PRN Serawak hanya tinggal 72jam sahaja lagi. Kempen semakin giat.  malah kehadiran Perdana Menteri dan Timbalannya nampaknya tidak di senangi oleh pembangkang walaupun rakyat Serawak sebahagian besarnya cukup senang dengan kehadiran dan tumpuan yang di berikamn oleh kedua-dua pemimpin tertinggi negara itu.  Pihak pembangkang begitu kerap mempertikaikan kehadiran DSNTR dan TSMY padahal pemimpin-pemimpin tertinggi parti masing-masing juga turut berkampung di sana.  Cuma jika di ukur dari kesungguhan, ternyata mereka kalah.  Kalau di ukur dari segi kualiti kempen, juga mereka tertinggal di bealakang.

Walaupun kerap di laungkan modus operandi kempen BN kuno, lama, kononnya kempen mereka canggih, terkini dan itu ini.  Tetapi itu di atas kertas dan maya. Di alam nyata kempen-kempen BNlah yang cukup menarik serta menyentuh sanubari rakyat Serawak.  Manakala kempen pembangkang hanya layak di anggap hiburan sampingan, halwa telinga, nafsu mata sahaja.  Isi kempen mereka hanya padat dengan fitnah, tohmahan, serkap jarang dan lawak tak kena tempat.  orang Serawak tentunya masih ingat hinakutuk oleh Hadi Bawang.  Tidak kira Melayu, melanau, Iban mahupun Dayak serta Penan jangan sekali-kali maafkan hinakutuk dari orang yang menjujung serban sebagai fesyen untuk di banggakan sedang islamnya tidak Islampun.

Apatah yang boleh di harapkan dari Nuar Berahim si maharaja Segala Penipu?  Anak-beranak mereka ini hidup bergelumang dengan najis penipuan terhadap rakyat.  isterinya menjadi perisai untuk suaminya. begitu juga anknya juga turut menjadi perisai...suaminya ketawa di belakang!  depan boleh belakang boleh.  isteri dah back-up. Korang apa nak sibuk-sibuk.  Dia yang sedap. ha ha ha...

 Mummy Foo....err yang mana satu nie?

LKS lagilah teruk.  Isu yang ada sebenarnya hanyalah ulangan piring hitam buruk.  lgu-lagu yang di mainkan sudah tidak mahu lagi di dengar oleh sebahagian besar rakyat Serawak.  Impiannya untuk menakluki Serawak melalui slogan-slogan negatif tidak ;amgsinmg mendapat perhatian sebahagian besar pribumi Serawak, kerana isu yang cuba di gembar-gemburlan tidaklah menetapi isu sebenar, tetapi hanya main agak-agak, duga-dugaan belaka.

Lalu apa yang di perkatakan oleh DSMNTR dan TSMMY nampaknya lebih mendapat perhatian bersama konsep yang cukup popular serta di cemburui oleh pembangkang iaitu konsep 1Malaysia. Dan kenyataan beradap yang di sampaikan oleh DSMNTR hari ini bolehlah kita fahami bahawa ia adalah kenyataan yang berpijak.  Bukan kenyuataan terawang-awang umpama sayur hidroponik oleh pembangkang.

0 Responses to Antara Bercakap dan Meraban(Merapu)

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO